«Stine var så glad i livet»

Åtte år gamle Stine Sofie beskrives som et sjarmtroll - med bestemte meninger. Hun var snill og grei - og elsket å få oppmerksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men av og til kunne hun sette grå hår i hodet på selv den tålmodigste. Hennes stadige påfunn var kjent i familien.

- Hun var så glad i livet, og hadde en stadig trang til nye opplevelser, minnes tanta hennes, Aud Helene Austegard.

Et av Stine Sofies største ønsker var å få bilde av seg i avisa. Hun var dypt misunnelig da tante Aud Helene både var i avisa og på TV2 i fjor i forbindelse med en miljøsak.

- Hun skulle ha visst alle bildene av henne som nå har stått på trykk i så mange aviser. Hun ville helt sikkert ha laget seg en egen utklippsperm, sier tanta.

Mye energi

«Min beste venn» sto det på sølvsmykket hennes. Det var også en bamse på pynten som hun hadde på seg da barnemorderen kuttet livstråden hennes.

Alle som kom i kontakt med henne la merke til den sterke energien hennes.

Halvannen uke før feiret hun åtteårsdagen. Blant presangene var et pengebeløp som hun skulle bruke på kleskjøp. Den bestemte frøkna hadde vokst fra Barbie-tida. Nå var det moter og klær som hadde overtatt interessen.

Danset ballett

Stine Sofie elsket å vise seg fram. Hun kunne gjenta gang på gang de samme kunstene. Hun elsket å synge. Og - hun danset ballett. Gjerne intenst og lenge.

I går sto bildet av Stine Sofie på et bord i gymnastikksalen på Vik barneskole i Grimstad. Medelever, lærere og foreldre sørget over tapet.

Sosiallæreren sier at bildet av henne gjenspeilte det gode humøret som Stine Sofie alltid utstrålte.

Åtte år gamle Stine Sofie beskrives som et sjarmtroll.