- Stinker av skitne penger

Her er Rødt og Ap enig - og slår alarm om samme sak. De mener det nå må vurderes sterkere kontroll etter Dagbladets avsløring av hvordan Muslim World League, en organisasjon eksperter knytter til regimet i Saudi-Arabia, har drevet lobbyvirksomhet i Norge.

KRTIKKVERDIG: Jon Helgheim kritiserer mottakelse av støtte fra ufrie regimer etter Dagbladets Saudi-avsløring i valgboden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ingen skal kunne betale seg til møter med norske statsråder, sier Anniken Huitfeldt (Ap) til Dagbladet.

- Nå må vi få klarhet i hvor langt inn i maktens korridorer den saudiarabiske dollarlobbyismen har kommet, hvem som kan ha blitt påvirket og til hva. Rødt vil ha alle fakta på bordet, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

Begge partier tar nå til orde for å se på om det kan brukes sterkere midler for å kontrollere hvem som kan påvirke norske politikere - eller statsråder, som i dette tilfellet:

- Vi er absolutt åpne for å diskutere tiltak for mer åpenhet og ryddighet, sier Huitfeldt.

- Men å regulere politisk kontakt fører også med seg prinsipielle utfordringer, påpeker hun.

Fikk millioner

Dagbladet avslørte denne uka at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) og hans organisasjon Oslosenteret har fått drøyt 3,2 millioner kroner fra det eksperter mener er en regimetilknyttet organisasjon, Muslim World League (MWL) i Saudi-Arabia. Pengene ble formidlet via Stiftelsen Dialog For Fred, som drives av den profilerte Høyre-politikeren Aamir J. Sheikh.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer