Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stipend og lån

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vi har stor sympati med studentene som nå gir uttrykk for at de er blitt lurt når det gjelder studiefinansieringen. Det inngikk som kjent i studiereformen for høyskoler og universiteter at stipendandelen skulle økes fra 30 til 40 prosent. Regjeringen Stoltenberg la opp til dette, men regjeringen Bondevik vil øke stipendandelen først når Mjøs-reformen er gjennomført.
  • Studentenes organisasjoner sluttet opp om Mjøs-innstillingen blant annet med den begrunnelse at finansieringen skulle bli bedre. Stipendandelen skulle nærme seg nivået i andre nordiske land. Når regjeringen Bondevik nå utsetter dette til reformen er gjennomført, skjønner vi godt at studentene føler seg lurt. Studentenes støtte var et vesentlig moment for statsråd Trond Giske da han la fram stortingsmeldingen. Når de nå ser at det ikke kommer noen bedre fordeling mellom lån og stipend før om et par- tre år, er det forståelig at de opplever det som et løftebrudd.
Hele Norges coronakart