Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjal 12 likkister - med lik

Biltyvene oppdaget ikke at de hadde lik i lasten. 12 kister forsvant med en varebil som ble stjålet fra et begravelsesfirma i Berlin.

FREKT TYVERI: Biltyvene spaserte rett inn på gårdsplassen utenfor begravelsesagenten i Brandenburg (bildet), og tok med seg tre kjøretøy, blant dem en Mercedes Sprinter, tilsvarende bilen til høyre. I Sprinteren lå tolv likkister med lik inni. Foto: DPA / NTB SCANPIX
FREKT TYVERI: Biltyvene spaserte rett inn på gårdsplassen utenfor begravelsesagenten i Brandenburg (bildet), og tok med seg tre kjøretøy, blant dem en Mercedes Sprinter, tilsvarende bilen til høyre. I Sprinteren lå tolv likkister med lik inni. Foto: DPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Politiet trodde først det var en dårlig spøk, da en begravelsesagent mandag morgen rapporterte tyveriet. Tre splitter nye varebiler ble tidlig mandag morgen stjålet fra firmaområde i Hoppegarten øst for Berlin.

To av vognene var fylt opp med gods som skulle kjøres ut til mottakere over hele den østlige delen av Tyskland. Den tredje bilen var full av likkister som skulle til et krematorium i Meissen utenfor Dresden.

Priskrig Årsaken til den uvanlige ladningen, er priskrigen som i mange år har rast mellom krematorier i Tyskland og Tsjekkia. Fordi det kan være tusenlapper å spare, velger mange etterlatte i tyske storbyer å få kremasjonen utført billigere.

Derfor blir slike forsendelser samlet opp og kjørt fra Berlin til Meissen på faste dager i måneden.

Til Polen Tyvene må ha ventet til de tre sjåførene hadde gjort lasten klar — og tok seg en pust i bakken, før de skulle i gang med dagens arbeid. De tre bilene var parkert med nøklene i låsen, så det var bare å sette seg bak rattet. 

Til tross for at saken ble meldt til politiet i løpet av minutter, varte det to dager før det første spor ble funnet. I går dukket nemlig deT ene av de stjålne kjøretøyene opp utenfor byen Poznan i Polen. Kjøreturen dit tar under en time, og den tysk-polske grensa blir ikke lenger kontrollert.

De etterlatte underrettet Først etter at familiene til de 12 døde - og savnede - berlinerne var underrettet i løpet av gårsdagen, ble saken sluppet til pressen.

- Våre polske kolleger gjør virkelig alt de kan for å hjelpe oss med å oppklare denne saken. Nå konsentrerer vi oss først og fremst om å finne likene, slik at familiene ikke må vente unødvendig lenge med de planlagte begravelsene, sier en anonym talsperson fra politiet i Berlin til printutgaven av lokalavisa B.Z. i dag.

Håper på løsning En fortvilet begravelsesagent har ingen forklaring på hvorfor noen skulle finne på å stikke av med et dusin lik. Han håper at tyvene trodde det var mer verdifulle gjenstander i lasterommet på varebilen - og at de nå setter den fra seg på et sted hvor den hurtig blir funnet.

Politiet i Berlin har ennå ikke bekreftet en nyhetsmelding fra Polen om at vogna med de 12 kistene ble lokalisert i morges, og at «alt gods er intakt» — for å uttrykke seg på fagspråket.

LETER: Likbilen er nå politietterlyst over hele Tyskland og i en rekke andre land. Foto: DPA / NTB SCANPIX
LETER: Likbilen er nå politietterlyst over hele Tyskland og i en rekke andre land. Foto: DPA / NTB SCANPIX Vis mer