Stjal 1,2 tonn med gjødsel

PST rutinemessig koblet inn i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over ett tonn gjødsel og flere hundre liter bensin er stjålet fra Felleskjøpet i Kristiansund, melder Tidens Krav.

- Både gjerdet og hengelåsen var klipt opp. Det kan tyde på at tyven eller tyvene visste hva som befant seg i containeren, sier kriminalavdelingssjef Alf Rune Rolland på politistasjonen i Kristiansund til avisa. 

Han sier videre at PST rutinemessig er koblet inn.

Administrerende direktør i Felleskjøpet, Randi Dyrnes, sier til NRK at det ikke er noen fare for at gjødselen kan bli brukt til sprengstoff.

- Nitrogeninnholdet i de stjålne sekkene skal være på 16.3 prosent, noe som tilsvarer nivået til vanlig hagegjødsel, sier hun.

- Det skal dermed ikke være noen fare for at gjødselen kan bli brukt til farlig, sier Dyrnes.

Ufarlig Det var først usikkert om gjødselen som var stjålet var kunst- eller hagegjødsel. Kunstgjødsel er en kjent ingrediens i hjemmelagde bomber.

Siden det var hagegjødsel som ble stjålet skal det derfor ikke være noen fare for at disse varene skal blir brukt til å lage en bombe.

Ingen er så langt mistenkt i saken, men politiet er svært interessert i tips fra publikum.

- Er det noen som vet noe, så ikke nøl med å ta kontakt, sier kriminalavdelingssjef Alf Rune Rolland på politistasjonen i Kristiansund.

Politiet kan nås på telefon 02800.