Stjal 19 000 flasker konjakk

En lastebil med 19 000 flasker konjakk av merket Bache Gabrielsen ble i helga stjålet på en parkeringsplass på Elverum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lastebilen og hengeren var på vei fra Gøteborg til Arcus i Trondheim med konjakken. Politiet på Elverum fikk beskjed om forsvinningen i dag, men er helt uten spor.

Avhengig av tips

- Vi er avhengige av tips fra publikum. Lastebilen var norskregistrert og hengeren var registrert i utlandet. Hvorfor sjåføren hadde parkert bilen fra lørdag til mandag på trailerparken på Elverum, har vi ennå ikke fått klarhet i. Det sier politifullmektig Mette Achenhausen ved Elverum politistasjon.

Tyven eller tyvene har ikke nøyd seg med å ta brennvinet, men har like godt tatt med seg både bil og henger. 19 000 flasker Bache Gabrielsen, koster nærmere seks millioner kroner på Vinmonopolet.

Tyveriet har skjedd en gang i tidsrommet lørdag kveld og natt til mandag.

Den dyrebare lasten kom opprinnelig fra Cognac i Frankrike. Vogntoget kjørte via Göteborg og Svinesund. Det skulle til det statlige import- og distribusjonsselskapet Vecturas lager i Trondheim. Hvorfor den sto parkert i Elverum i helgen, kjenner ikke politiet til.

- Vi har mer varer på lager i Oslo, men vi får en knapphet, sier administrerende direktør Jan E. Jørgensen i mat- og drikkeimportfirmaet Haugen Gruppen til NTB.

Han sier at de allerede har bestilt mer konjakk, men det vil ta noen uker før dette kommer til Norge.

Haugen Gruppen selger nær 800.000 flasker Bache-Gabrielsen 3 kors i året, blant annet til Vectura.

Jørgensen sier at transporten skjedde på vanlig måte, i en nøytral bil.