Stjal 50 dollar. Sonet 36 år

Alvin Kennard ble dømt til livstid i fengsel. Nå blir han løslatt.

BLI LØSLATT: 36 år etter at han ble dømt for å ha stjålet 50 dollar fra et bakeri, slipper Alvin Kennard ut. Takket være en nysgjerrig dommer. Foto: Ivana Hrynkiw / The Birmingham News via AP / NTB scanpix
BLI LØSLATT: 36 år etter at han ble dømt for å ha stjålet 50 dollar fra et bakeri, slipper Alvin Kennard ut. Takket være en nysgjerrig dommer. Foto: Ivana Hrynkiw / The Birmingham News via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 1983 ble den da 22 år gamle Alvin Kennard fra Alabama dømt til livstid i fengsel, uten mulighet for å bli løslatt.

Med tanke på at Kennard fikk livstidsstraff vil nok de fleste se for seg at han ble dømt for drap, overgrep eller andre grove forbrytelser. Men sånn var det ikke.

Stjal fra bakeri

Kennard ble i 1983 dømt for å ha stjålet 50,75 dollar, rundt 450 norske kroner, fra et bakeri. Hans store problem var at han i 1979 hadde blitt dømt til tre års betinget fengsel, skriver ABC News.

Da ble han dømt for tre lovbrudd som alle var knyttet seg til ett enkelt innbrudd.

På grunn av Alabamas «Habitual Felony Offender Act», og siden det var Kennards fjerde lovbrudd, hadde ikke dommeren noe annet valg enn å dømme ham til den uforholdsmessig strenge straffen.

Loven ble endret på begynnelsen av 2000-tallet, noe som gir dommerne anledning til å gi fjerdegangs lovbrytere mulighet for prøveløslatelse, men loven ble ikke gitt tilbakevirkende kraft.

Dermed ble Kennard sittende i fengsel. Noe han trolig hadde gjort resten av livet hadde det ikke vært for en nysgjerrig dommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer