Stjal 6400 kyllinger

Den jødiske sikkerhetssjefen samarbeidet uvanlig nært med to palestinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinere og israelere kan samarbeide svært nært, hvis de bare går inn for det. Sikkerhetssjefen ved en jødisk bosetting på Vestbredden ble denne uken tatt i hønsetyveri, med to palestinere som medsammensvorne.

De to palestinerne var iført karnevalsmasker da de ble pågrepet torsdag kveld, opplyste polititalsmenn i Jerusalem fredag. Hovedmannen i saken, den 42 år gamle sikkerhetssjefen ved bosettingen i Naraan, var derimot ikke maskert.

Tyvene ble tatt på fersk gjerning mens de var i ferd med å laste 320 kasser som hver inneholdt 20 kyllinger inn i en varebil. Et dusin uskyldige palestinere ble hentet inn til avhør, før de fikk vende tilbake til arbeidet.

Sikkerhetssjefen og en 20 år gammel bosetter ble varetektsfengslet ved en domstol i Jerusalem fredag. Det var ikke kjent hva som har skjedd med de to palestinerne som ble pågrepet under hønsetyveriet.

Disse hadde skjult ansiktene med masker av typen som brukes under den jødiske karnevalsfesten Purim. Politiet fikk tips om saken fra en vaktmester som fortalte at hønsetyvene hadde truet ham med automatvåpen og klubber.

(NTB)

Stjal 6400 kyllinger