Stjal 800 kilo medisin

Ukjente personer har stjålet cirka 800 kilo med medisiner og andre legemidler fra lageret til Norsk Medisinaldepot i Stjørdal. Halvparten ble onsdag funnet på en skogsbilvei av en turgåer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 200 og 400 kilo med legemidler er fortsatt på avveie. Lensmann Kjetil Mjøsund i Stjørdal i Sør-Trøndelag gikk onsdag kveld ut og advarte mot at medisinen kan være livsfarlig.

– Vi vet lite om hvilke type medisin som er borte, siden dette dreier seg om paller med returmedisin som skulle destrueres. Det kan dreie seg om hele spekteret av medisiner, blant annet veksthormoner, narkotika og kreftmedisin. Vi har også fått opplyst at det kan være nervegass blant medisinen, sier lensmann Kjetil Mjøsund i Stjørdal til TV 2 Nettavisen.

Tyveriet ble ikke oppdaget før turgåeren meldte fra om det han fant på skogsbilveien i Hegra i Nord-Trøndelag. Legemidlene, som Norsk Medisinaldepot har samlet inn fra apoteker og sykehus i Midt-Norge, var ikke merket med innhold fordi det skulle transporteres til forbrenning. En del av medisinen er utgått på dato.

– Hvis noen kommer over medisin de ikke vet hvor stammer fra, så ta kontakt med politiet med en gang. Om man av ulike grunner ikke ønsker å ta kontakt med politiet, så kontakt Norsk Medisinaldepot, sier Mjøsund.

Ingen er foreløpig siktet for tyveriet.

(ANB)