Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjal ambulanse som ventet på pasient

Krasjet i stolpe etter noen hundre meter på Majorstua.

 AMBULANSETRØBBEL:  Her blir en ambulanse kjørt bort etter kollisjon med trikk i Toftes gate i fjor vinter. I natt ble en annen ambulanse satt ut av drift i Oslo. ILLUSTRASJONSFOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX.
AMBULANSETRØBBEL: Her blir en ambulanse kjørt bort etter kollisjon med trikk i Toftes gate i fjor vinter. I natt ble en annen ambulanse satt ut av drift i Oslo. ILLUSTRASJONSFOTO: MORTEN HOLM/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens ambulansepersonalet var hjemme hos en pasient i Industrigata på Majorstua i natt, ble ambulansen stjålet på gata.

Ambulansen sto med motoren i gang fordi den skulle være varm hvis pasienten skulle kjøres til sykehus.

- Vi fikk melding fra AMK like etter klokka 04 om at ambulansen var stjålet. Vi ser alvorlig på saken fordi det er en grunn til at ambulanser rykker ut midt på natta, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Traff stolpe Ambulansen ble funnet krasjet og forlatt like etter at den ble meldt stjålet.

Den hadde truffet en stolpe og skrenset bort i en parkert bil i Løvenskiolds gate noen hundre meter.

Ingen var pågrepet for ambulansetyveriet ved 09-tiden i dag.

Defekt dør - Heldigvis fikk ikke tyveriet konsekvenser for pasienten som ble værende hjemme etter å ha fått besøk av ambulansepersonellet, sier kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler ved Oslo universitetssykehus til Dagbladet.

Han peker på at nattens ambulansetyveri var et uhell.

- Når det er kaldt som i natt kan motoren gå mens ambulansepersonalet er inne hos pasienten. Det er retningslinjer og låsesystemer for at dørene skal være låst mens bilen venter tom. Ved dette oppdraget viste det seg at det var en defekt dør, og det kunne ikke løses der og da, sier kommunikasjonsrådgiver Alf Bøhler

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media