Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Stjal» ansatte - må betale fem millioner

Jørn Lyseggen var en av sjefene i EUnet Media. Da han sluttet, ble han beskyldt for å «stjele» 22 ansatte til et konkurrerende selskap. Nå er han dømt til å betale fem millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettoperatøren som tidligere het EUnet Media, nå KPNQwest, krevde 20 millioner kroner i erstatning fra Lyseggen som var høyt profilert styremedlem og ledende ansatt i bedriften. Lyseggen på sin side anklaget sin tidligere arbeidsgiver for å drive en typisk amerikansk saksøkings-mentalitet.

Nå har Oslo Byrett slått fast at Lyseggen skal betale fem millioner kroner i erstatning til sin tidligere arbeidsgiver. Rettssaken har vært kalt tidenes rettssak i internett-Norge.

Men striden i retten trenger ikke å være over. I oktober eller november begynner rettssak nummer to, denne gang mot Gisle Naurstad som var administrerende direktør for virksomheten i Norge.

- Mye av innholdet i den saken vil være det samme som i den forrige saken, sa norgesansvarlig Per Brose i KPNQwest til Dagens Næringsliv i juni.

Lyseggen og Naurstad ble stevnet fordi de etter sin tidligere arbeidsgivers mening fikk 22 ansatte til å si opp og begynne i et konkurrerende selskap. Dette mente selskapet var et klart brudd på konkurranseklausul og lojalitetsplikter.

Under rettssaken kom det blant annet frem at Lyseggen hadde undertegnet en kontrakt som sa at han ikke kunne jobbe i selskaper som driver konkurrerende virksomhet før ved utgangen av år 2000. Men han har allerede jobbet for nettselskapet Mogul i over ett år.