- Stjal båten min

LANGEVÅG på Sunnmøre (Dagbladet): Etter at uværet og pøbler ødela Svein Sortlands båt ble den stjålet av kameratene, pusset opp igjen og gitt tilbake i 50-årspresang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Slike kamerater, det vil alle ha! stråler Svein Sortland til styrbord og babord - til en godt fornøyd kompisgjeng på brygga i Langevågen utenfor Ålesund.

For fem år siden fikk Svein Sortland tak i en ombygd redningsbåt i stål, med påbygd kahytt. Da han brakk hånda og ble sykmeldt fra jobben, bygde han like godt nytt styrehus, med den ene hånda i fatle.

Sporløst borte

Men så kom vinteren og båten ble lagt i vinteropplag. Men knalltøffe vinterstormer og orkaner herjet stygt med nyervervelsen, og da sommeren kom var den langt fra sjødyktig stand. Uværets og naturens ville herjinger tok motet fra Sortland, som ikke orket en ny restaureringsrunde på den vel 20 fot lange båten. I stedet tok tyver seg inn i havaristen, knuste alle vinduer og stakk av med halve motoren! Ukene og månedene ble til år, og Sortland ble til stadighet minnet om båtens forfall noen steinkast fra stuevinduet. Helt til han i fjor høst, under en kveldstur til båthavna, oppdaget at så vel båten som trekkvogna var sporløst borte.

Reddet av gjengen

- Hvem i all verden var interessert i dette vraket? Kompisgjengen var imidlertid troende til litt av hvert, så jeg kikket for sikkerhets innom naustene i området. Men båten var søkk vekk, og jeg egentlig en bekymring mindre, forteller Svein Sortland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer