Stjal bil med kvinne (68)

At en 68 år gammel kvinne satt i passasjersetet, hindret ikke tjuven i å trykke klampen i bånn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var selvfølgelig tøft mens det pågikk, men jeg har det greit nå, sier kvinnen til Fedrelandsvennen.

Det høyst spesielle biltyveriet skjedde på togstasjonen i Kristiansand ved 17.00-tiden lørdag ettermiddag. Kvinnen og hennes mann skulle hente deres niese på toget. Da tyven slo til, hadde niesen på 32 nettopp lagt inn bagasjen. Den 68 år gamle kvinnen hadde akkurat satt seg inn på passasjersiden.

Dramatikk

- Niesen vår hev seg over rattet for å stanse han, forklarer kvinnens mann.

Han var på vei ut fra venterommet på NSB da tyven slo til. Han hadde stått der og ventet på sin niese og ikke fått med seg at hun tok en annen vei til bilen.


Dermed var det klart for en nokså vill ferd med passasjeren på slep. I passasjersetet satt den 68 år gamle kvinnen mens niesen holdt seg fast i rattet. Begge dørene var altså åpne idet mannen kjørte bilen ut fra stasjonsområdet og den 32 år gamle niesen hadde halve kroppen ut av bilen.

- Det var et mirakel at min kone ikke falt ut, sier mannen. Niesen, som holdt seg fast i rattet, falt av i første sving. Hun fikk hjulet over tåa, men klarte seg bra. Ved krysset Vestre Strandgate/Henrik Wergelandsgate ble kvinnen kommandert ut av bilen.

- Han sa «kom deg ut», og så ga han meg et dytt i den ene armen. Heldigvis landet jeg på beina da jeg kom meg ut, sier hun.

Men før hun forlot bilen, prøvde kvinnen å ta tak i bilnøklene. Hun rykket dem til seg, men bilnøkkelen ble sittende igjen. Dermed kunne biltyven kjøre videre.

På sporet

Politiet håpet lørdag kveld på å kunne få hjelp fra NSB sine overvåkingskameraer for å få saken oppklart.

Det viste seg å ikke være nødvendig. Kl 02.50 samme natt, fant politiet nemlig igjen bilen på en parkeringsplass i Mandal. Det ble gjennomført tekniske undersøkelser på bilen søndag ettermiddag, og eieren håpet i går kveld at han ville få den tilbake samme kveld.

- Den skal visst være i god stand, så dette ser ut til å ha gått bra, sier han.

Politiet har fått tips som gjør at de nå leter etter en bestemt person.

- Vi har mistanke om hvem biltyven er, alle opplysningene peker i én retning. Opplysningene kommer blant annet etter at han forsøkte å bruke bankkortet til kvinnen som var i bilen. Vi leter etter ham, men vi har foreløpig ikke funnet biltyven, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.