<strong> RASERTE GATE:</strong>  To menn, 19 og 66, stjal natt til lørdag en brannbil og krasjet den inn i minst åtte biler og en rekke hus i ei gate i den nord-irske byen Larne. Da beboerne brått ble vekket av kaoset den natta, så det sånn ut da de så ut av vinduet. Foto: PA vi AP / NTB Scanpix
RASERTE GATE: To menn, 19 og 66, stjal natt til lørdag en brannbil og krasjet den inn i minst åtte biler og en rekke hus i ei gate i den nord-irske byen Larne. Da beboerne brått ble vekket av kaoset den natta, så det sånn ut da de så ut av vinduet. Foto: PA vi AP / NTB Scanpix Vis mer

Stjal brannbil og krasjet inn i minst åtte biler og hus: - Vi trodde det var en eksplosjon

Bak rattet satt en 19-åring og en 66-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 66-åring og en 19-åring ble lørdag arrestert i byen Larne i Nord-Irland for å ha stjålet en brannbil, krasjet den inn i minst åtte biler og så en rekke hus.

Det melder brtiske The Independent.

Ifølge avisa skal tenåringen og pensjonisten ha stjålet brannbilen like før 04.30 lokal tid. Så begynte den farefulle turen.

Ingen skadd Gjennom ei bygate kjørte brannbilen, angivelig med blålys og sirener, inn i biler, gjennom hager og til slutt inn i flere hus. På bilder fra gata ser det ut som om en tornado har herjet.

Én av bilene var til og med snudd på hodet.

Én av de to menne i brannbilen ble fraktet til sykehus, men ble utskrevet senere samme ettermiddag. De to er nå i politiets varetekt.

Utrolig nok, bemerker Independent, ble ingen skadd i hendelsen.

- Trodde det var en eksplosjon - Det var et fryktelig smell og blinkende lys - vi visste ikke hva som hadde hendt, sier Thomas Jobling som bor i den aktuelle gata, ifølge The Independent.

- Vi trodde det var en eksplosjon, og hastet ned trappa og så umiddelbart kaoset, legger han til.

Joblings egen bil var blant de åtte som hadde fått hard medfart av brannbilen.

- Vi er i sjokk, naboene på begge sider av veien lurer bare på hvordan i alle dager noe som dette kan skje, sier Jobling, ifølge avisa.

- Alle er i en sjokktilstand Til lokalavisa Larne Times sier nabo Ellish Gorman at hun er lettet over at ingen ble skadet i hendelsen.

<strong> SKADD:</strong>  Thomas Jobling var en av dem som fikk bilen sin skadd som følge av hendelsen. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
SKADD: Thomas Jobling var en av dem som fikk bilen sin skadd som følge av hendelsen. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

- De fleste som bor er her eldre og vi er ikke vant til at det skjer slike ting. Jeg tror alle er i en sjokktilstand, men heldigvis ble ingen skadd, og det er det viktigste.

Det var hennes bil som ble snudd på hodet og dyttet om lag 27 meter.

De to pågrepne personene skal da de stjal brannbilen, ha forårsaket store skader på brannstasjonen, ifølge lokalavisa.

- Liv var i fare Lokalpolitiker Roy Begg beskriver scenene han så på krasjstedet som forkastelig.

- Å se en brannbil som har krasjet inn i en hage, er nesten utenkelig.

- Det er ingen tvil om at liv var i fare, og det må helt klart foretas en gjennomgang av hvordan en brannbil kan bli stjålet fra en brannstasjon midt på natta. Tyveri av livreddende utstyr etterlot alle i Larne mer sårbare hvis det hadde brutt ut en brann eller en annen stor hendelse, sier Begg.

<strong> I HUS:</strong> Brannbilen endte opp her, krasjet inn i veggen på et hus, i ei hage. Foto: PA Photos / NTB Scanpix
I HUS: Brannbilen endte opp her, krasjet inn i veggen på et hus, i ei hage. Foto: PA Photos / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer