Stjal buss og villmannskjørte i Oslo

En mann og en kvinne stjal en buss på parkeringsplassen for busser på Skøyen i Oslo ved 2-tiden natt til lørdag. I en drøy halvtime raste de rundt på Oslos vestkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyveriet av bussen, som tilhører Schøyens Bilcentraler, ble straks oppdaget av folk på stedet som varslet politiet. En politipatrulje kom til og tok opp forfølgelsen. Plutselig stoppet bussen slik at politibilen kjørte inn i den og fikk en del materielle skader.

Deretter fortsatte bussen rundt omkring på vestkanten, blant annet var den en tur bortom Ullevaal stadion før den kjørte oppover i Holmenkollåsen. Politiet lå på hjul både oppover og nedover gjennom Oslos mest fasjonable boligområder.

På Ringveien ved Smestad ble bussen forsøkt stoppet med spikermatter, men bussen tok en annen vei.

Ferden sluttet klokken 02.40 da bussen kjørte inn i en blindvei i nærheten av det nye Rikshospitalet på Gaustad. De to om bord i bussen hoppet ut og løp av sted.

Politiet klarte å få tak i den ene, en kvinne på 51 år, og hun ble innbrakt til politihuset.

Politiet har en 27 år gammel mann mistenkt for å ha kjørt bussen, men han var fortsatt på frifot søndag morgen. Ingen personer ble skadd av bussen, men det ble gjort en del materielle skader i løpet av turen.

(NTB)