Stjal campingvogn med sovende russ

- Der og da kan dette ha sett ut som verdens beste practical joke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Klokka 5.10 i morges ble politiet i Haugeland og Sunnhordaland politidistrikt varslet av en russegutt om at campingvogna han lå å sov i sammen med en venninne var stjålet.

- Han hadde våknet da campingvogna ble tilkoblet en bil og trukket avgårde langs hovedveien mot Haugesund, sier operasjonsleder Trond Friberg til Bergens Tidende.

Mannen som stjal campingvogna er ikke selv russ, ifølge Friberg.

- Han er 22 år, så med mindre han har brukt veldig lang tid på videregående, så er han ikke blant årets russekull, sier Friberg til Dagbladet.

Donald Duck-historieHan klarte å kjøre rundt én mil med vogna på slep før politiet fikk stoppet ham.

- Der og da kan dette ha sett ut som verdens beste practical joke, og vi vil ikke ha på oss at vi ikke har humor. Dette er jo en klassisk Donalt Duck-historie, mener han.

- Uansett hva han hadde i tankene, synes det ikke å ha vært klart hvilket faremoment det samtidig var. Han hadde ingen garanti for hva de ville foreta seg da de merket at vognen flyttet seg. Han visste heller ikke hvordan de lå.

- De kunne også prøvd å komme seg ut i fart. Det kunne fått alvorlige konsekvenser.

Friberg forteller at 22-åringen vil bli anmeldt etter veitrafikkloven, men understreker at det også er snakk om frihetsberøvelse.

- Det må da være forsettelig, og 22-åringen og de to i campingvogna kjente hverandre. De vil ikke forfølge forholdet selv. Men det vil altså vi, sier han.