Stjal diamanter for 400.000

En tyv rasket med seg kofferten til en israelsk diamanthandler som stod ved skranken i resepsjonen på Radisson SAS Hotel Scandinavia i går ettermiddag. I kofferten lå det diamanter for om lag 400.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens diamanthandleren var i samtale med resepsjonsbetjeningen, så tyven sitt snitt til å ta kofferten som stod på gulvet ved siden av israeleren. Tyven klarte å stikke av før noen merket det som skjedde, men videokameraene i hotellet fanget ham inn da han ruslet ut med kofferten.

Et enda større hotelltyveri skjedde tidligere i sommer på Bristol Hotell i Oslo. En japaner la fra seg pengeveska si med yen for mer enn 900.000 kroner på bordet da han skulle hente seg mat under frokosten. Tilbake ved bordet sitt, var veska med pengene forsvunnet, melder Aftenposten Aften.

Gjester på de store hotellene i Oslo blir jevnlig utsatt for tyverier. Tyvene tar med seg lommebøker og vesker mens gjestene oppholder seg i lobbyen, i barer eller i restauranter på hotellene.

- Det er dessverre slik at en internasjonal hotellbedrift trekker til seg kriminelle. Problemet et å skille dem ut siden de ofte er velkledde og oppfører seg som vanlig folk, sier administrerende direktør Svein-Petter Haslerud på Grand Hotell i Oslo. Det er særlig i sommerhalvåret at tyvene opererer, legger han til.

(NTB)