Stjal diamanter og smykker for ti mill.

Nå er de tyske tvillingbrødrene satt fri fordi de har lik DNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet.no): Tre maskerte menn brøt seg i romjula inn på varehuset KaDeWe i Berlin, der de midt på natta tok med seg varelageret i juvelbutikken. Det forsvant diamanter og smykker til en verdi av over 10 millioner kroner.

SvettedråpeEtterforskerne lette i blinde, inntil de fant en hanske som var brukt under flukten over et par hustak i nærheten.

En dråpe med svette var nok til å ta ut DNA. Den viste at Hassan eller Abbas O. måtte ha deltatt. De 27 år gamle brødrene fra en småby i Niedersachsen ble anholdt for seks uker siden.

Overfor politiet har begge hardnakket holdt kjeft og nektet å forklare seg. Begge er flere ganger dømt for vold og mindre vinningsforbrytere. De er kjente aktører i hjembyens hallikmiljø.

LøslattI går måtte statsadvokaten i Berlin bite i det sure eple og konstatere at det er umulig å bevise hvilken av brødrene som deltok i innbruddet. Egentlig går etterforskerne ut fra at begge var med, men dette kan altså ikke bevises — fordi de har helt lik DNA.

Derfor ble brødrene satt på fri fot. Fremdeles jakter etterforskerne på en tredje gjerningsmann. Hvis de finner ham, kan det tenkes at saken likevel blir løst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer