Stjal diesel med hevert

Tre litauere tatt med slangen ute. Det kostet dem dyrt.

HEVERT: De tre mennene fra Litauen sto parkert mistenkelig nær traileren. Foto: Politiet.
HEVERT: De tre mennene fra Litauen sto parkert mistenkelig nær traileren. Foto: Politiet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag fikk klokka 02.00 natt til tirsdag melding fra en politipatrulje som mistenkte at noe var i galt på en bensinstasjon på Lundamo, skriver adressa.no

- De hadde lagt merke til en personbil som sto mistenkelig nær en semitrailer. De undersøkte saken og fant tre litauere som var i ferd med å stjele diesel fra semitraileren som sto parkert på Esso-stasjonen på Lundamo, sier vaktleder Gunn Grandell ved Krimvakta i Trondheim til Dagbladet.

De tre herrene fra Litauen var mellom 18 og 25 år og hevdet de var på tur hjem etter en skiferie i Norge.

- Vi fant flere par ski og staver i bilen. De hadde derimot ikke noen god forklaring på hvorfor de hadde med seg barneski i bilen, sier Gunn Grandell, og legger til at politipatruljen fant dette såpass mistenkelig at de beslagla utstyret med mistanke om tyvegods.

Litauerne fikk med seg i underkant av 100 liter diesel og dette kostet dem 24000 kroner. Det tilsvarer en literpris på rundt 250 kroner.

- De hadde brukt den gamle metoden med hevert. Politiet fant en slange som gikk fra dieseltanken og rett ned i personbilens drivstoff-tank. I tillegg hadde de fylt en 20-liters kanne med diesel. De ble tatt med til politistasjonen og vedtok et forelegg på 8000 kroner hver, sier Grandell.

FULL TANK: De fylte en 20-liters kanne og tanken med diesel. Foto: Politiet.
FULL TANK: De fylte en 20-liters kanne og tanken med diesel. Foto: Politiet. Vis mer