Nederland:

Stjal egg fra lesbisk pingvinpar

Ikke første gang det homofile pingvinparet har sneket til seg andres egg.

TJUVRADD: For andre år på rad har et homofilt par i en dyrepark i Nederland stjålet egg fra andre. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Editorial
TJUVRADD: For andre år på rad har et homofilt par i en dyrepark i Nederland stjålet egg fra andre. Illustrasjonsfoto: Shutterstock Editorial Vis mer
Publisert

Et homofilt pingvinpar har igjen havnet i medias søkelys for fingerferdighetene sine... Eller blir det vingeferdigheter kanskje?

I fjor så de to kappingvinene sitt snitt til å stjele et egg fra et annet heterofilt pingvinpar i den nederlandske dyreparken, DierenPark Amersfoort.

Siden de klarte å rappe med seg ett egg i fjor, har de tydeligvis fått blod på tann.

Så i år har de tatt det hele ett steg videre, og stjålet et helt rede med to egg.

Ikke nok med at de har forsynt seg grovt av avkommet til noen andre, men de som nå har fått redet sitt og eggene sine stjålet er dyreparkens lesbiske pingvinpar.

Ikke unormalt med homofili

Dyreparken skrev om hendelsen på sosiale medier forrige uke:

- Spesielle nyheter! Vårt homofile pingvinpar, har tatt et helt reir fra et lesbisk pingvinpar i år. Begge fuglene ruger på eggene, og bytter på å beskytte reiret, skriver de på Twitter.

Parken skriver også at homofili er ganske vanlig blant pingviner. Her i Norge har vi et homofilt pingvinpar på Akvariet i Bergen.

Etter at en av de andre pingvinene der fikk et tredje egg ganske seint i sesongen i 2014, adopterte det homofile paret egget, som ville blitt knust da de to andre eggene klekket, ifølge Bergensavisen.

«SAY CHEESE»: To pingviner i Antarktis fant et kamera etterlatt av utforskeren Eddie Gault. Resultatet går nå verden rundt. Den morsomme snutten ble filmet 7. mars, i nærheten av Australias forskningssenter Mawson. Video: Twitter/AusAntarctic via CNN Vis mer

Dårlig planlegging

Det homofile paret er et av de mest dominante parene blant alle de 17 pingvinene i dyreparken, ifølge Sander Drost, som jobber der.

Til tross for at de denne gangen stjal ett rede med to egg, kan det dessverre se ut til at lykken ikke kommer til å stå dem bi i søken etter å bli foreldre i år.

Siden de stjal eggene fra et lesbisk par, er sjansene store for at eggene ikke er befruktede, skriver CNN.

Det ville ikke vært første gang for paret, som tydeligvis burde gjøre mer research før tyveriene sine. For egget de stjal i fjor, var også ubefruktet.

- Kanskje vi en dag kommer til å kunne ønske en nyklekket kylling velkommen, som har blitt ruget fram av et homofilt par. Hvem vet. Kanskje klarer de neste år, sier Drost i en pressemelding.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer