Stjal fly - sneide rådhuset

Først rappet mannen i 20-åra et småfly fra Drammen Flyklubb. Deretter barberte han Oslo rådhus i et halsbrekkende stunt i beste Hollywood-stil. Piloten, som ikke har flysertifikat, vant et veddemål på 10 000 kroner for flymanøveren mellom tårnene på rådhuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avstanden mellom tårnene på Oslo rådhus er om lag 25 meter.

  For ikke å bli oppdaget på radarskjermen til flygelederne på Fornebu, dundret tjuvflygeren inn mot hovedstaden to meter over vannet i Oslos indre havnebasseng tidlig i går morges.

  - Det var gøy, spesielt lavtflygingen. Det er jo ikke lov i Norge, så jeg brukte tida i lufta godt. I tillegg vant jeg gode penger på veddemålet, sier villmannen til Dagbladet.

Opp Karl Johan

Før han landet flyet på Eggemoen flyplass ved Hønefoss etter 80 minutter på vingene, fløy han Karl Johans gate fra Oslo S til Slottet et par meter over hustakene.

  Stuntflygeren og vennene hans er såkalte risikosportutøvere, og driver blant annet med fallskjermhopping. Men den ultimate adrenalinbomben ligger i sprø stunts, lik det som fant sted mellom tårnene på Rådhuset ved 06-tida i går morges.

  - Vi satt i festlig lag på Aker Brygge da jeg fortalte en historie jeg hadde hørt. En flyger skal ha utført flymanøveren under frigjøringsdagene i 1945, og jeg påsto jeg kunne gjøre det samme. Jeg ble gjort til latter, og det kunne jeg ikke finne meg i. Jeg har for øvrig aldri ført et fly alene før, sier mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer