Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjal fly - sneide rådhuset

Først rappet mannen i 20-åra et småfly fra Drammen Flyklubb. Deretter barberte han Oslo rådhus i et halsbrekkende stunt i beste Hollywood-stil. Piloten, som ikke har flysertifikat, vant et veddemål på 10 000 kroner for flymanøveren mellom tårnene på rådhuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avstanden mellom tårnene på Oslo rådhus er om lag 25 meter.

  For ikke å bli oppdaget på radarskjermen til flygelederne på Fornebu, dundret tjuvflygeren inn mot hovedstaden to meter over vannet i Oslos indre havnebasseng tidlig i går morges.

  - Det var gøy, spesielt lavtflygingen. Det er jo ikke lov i Norge, så jeg brukte tida i lufta godt. I tillegg vant jeg gode penger på veddemålet, sier villmannen til Dagbladet.

Opp Karl Johan

Før han landet flyet på Eggemoen flyplass ved Hønefoss etter 80 minutter på vingene, fløy han Karl Johans gate fra Oslo S til Slottet et par meter over hustakene.

  Stuntflygeren og vennene hans er såkalte risikosportutøvere, og driver blant annet med fallskjermhopping. Men den ultimate adrenalinbomben ligger i sprø stunts, lik det som fant sted mellom tårnene på Rådhuset ved 06-tida i går morges.

  - Vi satt i festlig lag på Aker Brygge da jeg fortalte en historie jeg hadde hørt. En flyger skal ha utført flymanøveren under frigjøringsdagene i 1945, og jeg påsto jeg kunne gjøre det samme. Jeg ble gjort til latter, og det kunne jeg ikke finne meg i. Jeg har for øvrig aldri ført et fly alene før, sier mannen.

  Den flysertifikatløse piloten fikk pengene kontant i hånda da han landet flyet.

Politisak

- I kveld blir det fest, det kan jeg love deg. Og jeg skal spandere et par halvlitere på han som tapte, forsikrer stuntflygeren.

  Trafikkdirektør i Luftfartsverket, Geir Ingebrethsen, forsikrer på sin side at politiet skal kobles inn:

  - Hårreisende og livsfarlig, dette blir det politisak av. Ansvarlige flygere ville aldri ha gjort noe sånt. Lavtflygingen kunne gjort stor skade hvis noe galt hadde skjedd, sier han.

  Trafikkdirektøren mener flygeren hadde flaks som ikke kom borti strømledninger eller andre hindre langs bakken.

HALSBREKKENDE: Flymanøvren ble filmet av en venn. - Jeg trodde ikke han skulle gjøre det, sier kameraten til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!