Stjal for hundretusener i innbruddsraid. Så slo politiet til på sykkel

Politimannen tok igjen serietyvene - på hittet sykkel. I sekkene deres ble det funnet dyrebart tjuvgods fra mange innbrudd i Rogaland.

DRAMATISK: Her stikker en av de siktede i saken av på sykkel. Til slutt klarte en politibetjent på en hittet sykkel å fange tyvene. Foto: Politiet
DRAMATISK: Her stikker en av de siktede i saken av på sykkel. Til slutt klarte en politibetjent på en hittet sykkel å fange tyvene. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Romjula i Stavanger og Sola var preget av flere grove tyverier og innbrudd.

I dagene før nyttår var det omkring ti innbrudd og tyverier i villaområdene i Sola og Stavanger. Tyveriene, som skjedde i et lite geografisk område, betegnes som grove, og mange av huseierne var bortreist på ferie.

Samtidig hadde de frekke tyvene kommet av gårde med gull, diamantsmykker, bunadssølv og klokker - trolig til verdier på flere hundre tusen kroner.

- Det var alt i alt kostbare ting som var stjålet, forteller politiadvokat Cecilie Steen i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Dramatisk jakt

1. nyttårsdag så det imidlertid ut som det ble bråstopp for tyvene etter innbruddsraidene - og det på mest mulig dramatisk vis.

For da to mistenkelige tyver ble observert tidlig på kvelden mandag, tok politiet absolutt alle midler i bruk for å stoppe dem.

Politiet delte i dag historien på sine Facebook-sider, og én politibetjent var spesielt snartenkt da flere patruljer ble sendt til en adresse i Hafrsfjord.

En av politibetjentene som reiste ut fra Stavanger og Sandnes stoppet nemlig innom hittegodset på vei til politibilen. Der plukket han med seg en sykkel som sto igjen, demonterte den og kastet den inn i bilen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer