Stjal fra 78 år gammel kvinne i rullator

To menn og en kvinne mistenktes for grovt tyveri i en heis i Drammen. Politiet frykter ny bølge med omreisende kriminelle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midt på dagen på onsdag ble en 78 år gammel kvinne fralurt lommebok og visakort i en heis på et kjøpesenter i Drammen. To menn og en kvinne av øst-europeisk opprinnelse mistenkes å stå bak det nedrige bedrageriet.

Den eldre kvinnen som bruker rullator for å komme seg rundt ble distrahert av to personer som spurte om retingen. En tredje person skal så ha forsynt seg med kvinnens Visa-kort som lå i veska.

Gjerningsmennene beskrives som kraftige, omtrent 170 cm høye. Kvinne var iført en brun kåpe og hadde mørkt hår.

Politiet gjenkjente modusen til personene som nå er mistenkt for grovt tyveri og har skaffet til veie bilder av de mistenkte. Den 78 år gamle kvinnen har identifisert gjerningspersonene som de samme på bildene.

Mandag formiddag ble også en 84 år gammel kvinne ranet i Kongsberg. Ifølge Drammens Tidende skjedde ranet uten for kvinnens hjem. Hun hadde tidligere på dagen tatt ut noen tusen kroner fra banken og politiet i Kongsberg mistenker at gjerningspersonene fulgte etter henne hjem. 84-åringen har forklart at hun ble ranet av en kvinne.

Politiet har nå etterlyst kvinnen og de to mennene internt. De mistenkte snakker gebrokkent engelsk.