Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjal godteri for 400 kroner, fikk bot på 21 000

Nordmann må betale dyrt for smågodtnasking i Sverige.

En norsk 26-åring må betale dyrt for å ha nasket smågodt på en butikk i Strømsad. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
En norsk 26-åring må betale dyrt for å ha nasket smågodt på en butikk i Strømsad. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk 26-åring prøvde å spasere ut av en butikk i Strømstad uten å betale for en pose smågodt. Det skulle vise seg å bli dyrt.

Dyrt smågodt Selv om smågodtet i posen kun kostet rundt 400 svenske kroner, fikk mannen en bot på 21 000 svenske kroner, skriver Bohusläningen.

- Vi tar nordmenn for nasking hver uke. Det er ikke uvanlig. De stjeler godteri, sigaretter og snus, sier Tage Ødlund ved Strømstad politistasjon. 

Ifølge Fredriksstad Blad er mannen fra Søgne kommune i Vest-Agder.

Beregnes etter inntekt Uddevalla tingrett dømte 26-åringen til å betale 60 dagbøter på 350 svenske kroner, noe som blir en total på 21 000. Nivået på boten forklares med at mannen har høy inntekt.

- Dagbøter beregnes ut ifra inntektsnivå, så han tjener nok mye penger. Det hadde vært billigere å kjøpe godteriet, sier Ødlund.

26-åringen må også betale 500 kroner til brottsofferfonden. Derfor vil naskingen til sammen koste nordmannen 21 500 svenske kroner.