En norsk 26-åring må betale dyrt for å ha nasket smågodt på en butikk i Strømsad. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
En norsk 26-åring må betale dyrt for å ha nasket smågodt på en butikk i Strømsad. Foto: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Stjal godteri for 400 kroner, fikk bot på 21 000

Nordmann må betale dyrt for smågodtnasking i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk 26-åring prøvde å spasere ut av en butikk i Strømstad uten å betale for en pose smågodt. Det skulle vise seg å bli dyrt.

Dyrt smågodt Selv om smågodtet i posen kun kostet rundt 400 svenske kroner, fikk mannen en bot på 21 000 svenske kroner, skriver Bohusläningen.

- Vi tar nordmenn for nasking hver uke. Det er ikke uvanlig. De stjeler godteri, sigaretter og snus, sier Tage Ødlund ved Strømstad politistasjon. 

Ifølge Fredriksstad Blad er mannen fra Søgne kommune i Vest-Agder.

Beregnes etter inntekt Uddevalla tingrett dømte 26-åringen til å betale 60 dagbøter på 350 svenske kroner, noe som blir en total på 21 000. Nivået på boten forklares med at mannen har høy inntekt.

- Dagbøter beregnes ut ifra inntektsnivå, så han tjener nok mye penger. Det hadde vært billigere å kjøpe godteriet, sier Ødlund.

26-åringen må også betale 500 kroner til brottsofferfonden. Derfor vil naskingen til sammen koste nordmannen 21 500 svenske kroner.