Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjal hiv-prøver for å dumme ut kolleger

Hiv-skandale på helseklinikk på Jomfruøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hiv-skandale ryster de amerikanske Jomfruøyene. En ansatt ved en helseklinikk på St. Thomas skal ha stjålet blodprøver som skulle testes for hiv-viruset, melder AP.

Bakgrunnen for det sjofle tyveriet var trolig at den ansatte ville hevne seg på kolleger og helsevesenet på øygruppa.

Prøvene ble avlagt i juni i fjor, under arrangementet «Nasjonal dag for hiv-testing» på øya St. John. Prøvene ble pakket i esker og fraktet til helseklinikken på St. Thomas, der de skulle hiv-testes. Ei av eskene forsvant på mystisk vis, men dukket like plutselig opp igjen sju måneder seinere.

Ifølge en rapport fra Steven van Beverhoudt, som er USAs generalinspektør til Jomfruøyene, har undersøkelser i saken avdekket et svært dårlig arbeidsmiljø ved klinikken.

Rapporten nevner «smålig konkurranse og aggressiv atferd» blant de ansatte, spesielt mellom to rivaler som omtales som «lite samarbeidsvillige» og «fiendtlige».

- Det «dårlige blodet» mellom kollegene kom tydelig fram under samtaler med de ansatte, og dette har pågått over lang tid, skriver han.

van Beverhoudt konkluderer med at prøvene ble stjålet av den ene av disse to, i et forsøk på sette kollegene og øyas helsemyndigheter i et dårlig lys.

Ifølge rapporten er det ikke tilstrekkelige beviser for å straffeforfølge de ansatte, selv om det er overveiende sannsynlig at en av dem stjal hiv-prøvene. van Beverhoudt kan imidlertid ikke utelukke at prøvene kan ha forsvunnet på annet vis, for eksempel ved at sykepleieren som skulle frakte prøvene fra St. John til St. Thomas, satte eska igjen på ferjekaien.

- Men det er lite sannsynlig, hevder rapporten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media