STJAL IDENTITET: På denne rettstegningen ser man Tracey Lee Ann Foley (til venstre) og hennes mann Donald Heathfield (nummer tre fra venstre). De to er blant de elleve personene som er anklaget for å ha forsøkt å infiltrere makteliten i USA. Foto: CONSTANCE FLAVELL PRATT/AP/SCANPIX
STJAL IDENTITET: På denne rettstegningen ser man Tracey Lee Ann Foley (til venstre) og hennes mann Donald Heathfield (nummer tre fra venstre). De to er blant de elleve personene som er anklaget for å ha forsøkt å infiltrere makteliten i USA. Foto: CONSTANCE FLAVELL PRATT/AP/SCANPIXVis mer

Stjal identiteten til baby

Spionskandalen i USA omtales som den største siden den kalde krigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Elleve personer er arrestert i det amerikanske myndigheter mener er en russisk spionring som har vært aktiv i USA i over et tiår.

Etter en lukket rettshøring i Boston denne uka ble det klart at to av de siktede, Donald Heathfield og Tracey Foley, må belage seg på å sitte fengslet i hvert fall fram til 16. juli, da en ny rettsrunde vil avgjøre hvorvidt de kan slippe fri mot kausjon, skriver Sky News.  

Stjal identitet Under høringen i Boston tok dommer Jennifer Boal opp spørsmålet om hvem som skal ha foreldreretten til parets felles barn i mellomtiden.

Heathfield og Foley har levd som et vanlig par i Massachusetts før de ble arrestert i det som omtales som den største spionskandalen siden den kalde krigen.

Heathfield skal angivelig ha stjålet identiteten til en kanadisk baby som døde i 1963. Han skal ha disponert et fødselssertifikat i den avdøde guttens navn, har en agent forklart i retten.

Hans kone, Tracey, er anklaget for å ha brukt et forfalsket britisk pass for å reise til Russland.

Hun skal også ha utgitt seg for å være kanadisk statsborger, men ble avslørt da etterforskere analyserte et bilde av henne som de fant i familiens bankboks fra da kvinnen var i 20-årene, og kunne konstatere at bildet var framkalt av et sovjetisk filmselskap.

Flørtende Anna Chapman, som også er siktet i spionsaken, har foreløpig fått mest oppmerksomhet i mediene.

Venner og bekjente trodde den smellvakre 28-åringen enten var milliardær eller luksusprostituert. De beskriver henne som en flørtende og til dels pågående femme fatale som ofte viste seg i New Yorks mest eksklusive barer og restauranter.

Hun skal ikke ha forsøkt å skjule sitt russiske statsborgerskap, ifølge CBS News.

Innrømmer spionasje En av de siktede i saken skal i dag ha tilstått overfor føderale agenter at han faktisk jobbet for russisk etterretning, skriver Skynews.

Dette kommer fram på en dag hvor flere av de involverte i saken har vært i forskjellige rettshøringer, samtidig som det har blitt oppdaget 10 000 dollar i splitter nye hundredollarsedler i en oppbevaringsboks hos to andre mistenkte i saken.

ANNA CHAPMAN: Dette facebook-bildet av spionsiktede Anna Chapman har fått mye oppmerksomhet i internasjonale medier. Foto: AP/SCANPIX
ANNA CHAPMAN: Dette facebook-bildet av spionsiktede Anna Chapman har fått mye oppmerksomhet i internasjonale medier. Foto: AP/SCANPIX Vis mer