Stjal kite-brettet fra Audun

To karer i en skjærgårdsjeep dukket opp etter at Audun kullseilte med kitebrettet. Han trodde de skulle hjelpe ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Tyver stjal brettet og lot meg ligge i vannet langt fra land, sier Audun Taraldsen (34) til Agderposten.

- At jeg lå i vannet og bakset med kiten i den sterke vinden, ofret de visst ikke en tanke, forteller Taraldsen til lokalavisa.

Havnet i vannet

For to måneder siden dro Taraldsen på ferie til Hawaii med kona. Der lærte han seg å kite.

- Jeg kjøpte splitter nytt utstyr og gledet meg til å komme hjem til Arendal hvor vi har hytte, sier Taraldsen til Dagbladet.no. Sankthansaften om kvelden var det perfekte forhold. Det var åtte sekundmeter vind, og en kamerat kunne hjelpe ham å få dragen opp i lufta.

- Etter en time fikk jeg et hopp, og brettet sitter bare fast med fotstropper, så jeg dro avgårde 40 meter fra brettet, sier Taraldsen.

Kiting er å stå på et lite brett med en drage som drivkraft. Problemet oppstår når dragen havner i vannet. Da er det vanskelig å få den opp igjen.

Båt sirklet i nærheten

Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT Vis mer

- Jeg brukte litt tid, og siden jeg satt fast i dragen, så jeg ikke så godt. Men det kom en skjærgårdsjeep med blå striper og to unge gutter om bord, forteller han, og legger til at han syntes det var rart at de ikke kom bort for å spørre om han trengte hjelp, ettersom han var langt fra land.

- Jeg fikk dragen opp igjen og begynte å krysse fram og tilbake mot brettet. Det var ganske slitsomt, og etter en halvtime var jeg der brettet var, men fant det ikke.

Han hadde ikke noe annet valg enn å la seg drive inn i Grefstadvika ved Fevik. Samtidig hadde kameraten på land sett hva som skjedde.

- Han så at båten plukket opp noe som lå i vannet og satte full fart inn mot Grimstad, sier Taraldsen til Dagbladet.no.

Kunne vært farlig

Han mener dette er toppen av frekkhet.

- Ja om det er en skala fra en til ti, så er dette helt klart en tier, mener han.

Taraldsen tok en tur inn til Grimstad for å se etter tyvene, men måtte gi opp. Politiet kunne heller ikke hjelpe så mye. Han hadde for dårlig beskrivelse av båten.

Men Audun har tømt feriebudsjettet og kjøpte seg et nytt kitebrett. Det som forsvant, kosta rundt 7000 kroner.

- Fikk nytt brett i går og var ute igjen, sier kiteren.

Les mer om kiting på Kite.no.