Slår ransalarm i Barcelona:

- Stjal klokke til åtte millioner

Politiet har tatt grep for å bekjempe de målrettede ranerne i Barcelona. Bare de siste ukene har flere titalls blitt pågrepet for en rekke tyverier av luksusklokker.

UTFORDRING: Politiet i Barcelona har sett seg lei av problemet med målrettede tyver som jakter på luksusklokker. Foto: Shutterstock / NTB
UTFORDRING: Politiet i Barcelona har sett seg lei av problemet med målrettede tyver som jakter på luksusklokker. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Turistsesong betyr også høysesong for tyverier i Barcelona. En av varene som er mest ettertraktet blant tyvene i den spanske turistmagneten er dyre klokker.

Onsdag denne uka skal en turist i Ciutat Vella-distriktet ha blitt offer for ei gruppe tyver. Og klokka var mildt sagt av det dyre slaget.

Ifølge de spanske avisene El Mundo og El Periódico ble eieren robbet for ei klokke av merket Hublot. Prislappen skal ha vært omkring åtte millioner norske kroner.

Offeret skal også ha blitt overfalt og utsatt for vold før tyvene reiv klokka av hånda hans.

Overvåker - så slår de til

Framgangsmåten til ranerne skal ifølge avisene være flere timer med overvåkning av luksushoteller. Dette for å kartlegge potensielle offer. Turisten som denne uka skal ha blitt utsatt for ranet, skal ikke ha vært noe unntak.

Kilder i politiet opplyser til El Mundo at det skal være den dyreste klokka som noen gang er stjålet i byen. Ifølge avisa er onsdagens hendelse anmeldt.

Politiet har satt i gang etterforskning og jobber blant annet med gjennomgang av videomateriale fra overvåkningskameraer i området. Arbeidet ledes ifølge El Mundo av ei egen gruppe hos politiet som ble opprettet i mai, med mål om å bekjempe tyveri av luksusklokker i hovedstaden.

FÅR SJOKK: Da han fikk vite hvor mye klokka hadde steget i verdi, gikk han rett i bakken. Video PBS via CNN Vis mer

Flere hundre tilfeller

Til tross for at pandemien har begrenset antallet tilreisende, har byen de siste åra sett en oppsving i kriminelle som jakter på luksusklokker. Sivilt kledd patruljerer personer fra gruppa derfor de mest tyveriutsatte gatene i byen. Målet er å knuse nettverket av både ranere og de som driver videresalg.

Arbeidet skal raskt ha gitt resultater, ifølge El Mundo. Bare i løpet av ei helg i mai ble 31 personer pågrepet, men det var bare starten. 12. mai arresterte to av politiets utsendte en av tyvene. Vedkommende hadde da nettopp revet ei klokke verdt 3,6 millioner kroner av hånda til et ransoffer.

Totalt skal 84 personer være tatt i løpet av de siste ukene. De er foreløpig anklaget for nesten 700 tilfeller av klokketyverier.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer