Stjal klokker for millionbeløp

Kun de dyreste modellene ble tatt fra urmakeren i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Innbruddet skjedde like før klokken 04 natt til fredag i urmakerforretningen Marcussen Ur og Smykker i Arendal.

I følge Agderposten kan verdien på de stjålne klokkene være på opp mot 1,5 millioner kroner.

Politiet etterlyser en hvit Audi med utenlandske skilter. En benk ble plassert foran på bilen og ble brukt som rambukk for å brekke opp døren til butikken.

Selv om døren var armert med dobbelt glassvindu og panserlåst, klarte altså tyvene å trenge gjennom.

Målrettede tyver

Det skal kun ha vært de dyreste og aller flotteste klokkene som er blitt tatt, så det kn virke som om tyveriet har vært nøye planlagt. Alle eksemplarer av de kostbare Tag Heuer-klokkene var blant annet borte.

Urmakeren har vært utsatt for store tyverier tidligere, men ifølge politiet i Arendal er dette tidenes klokkebrekk. Det skal være mange paralleller til et innbrudd i samme butikk for fem år siden, hvor det ble stjålet klokker for 1,2 millioner kroner.

Da ble det også brukt en rambukk foran på en bil, dengang var det en søppeldunk og ikke en benk. Likheten med dette innbruddet settet politiet på sporet av østeuropeere.

Umulig å forebygge

Innehaveren av butikken, Lars Marcussen, sier til Agderposten at de i takt med tidligere innbrudd stadig har satt i gang nye sikkerhetstiltak.

- Det virker nesten umulig å sperre folk helt ute, sier den fortvilede innehaveren. Han var i Sveits da han fikk beskjed om tyveriet og måtte overlate opprydningsarbeidet til familien.

Butikken hadde nå gitter foran doble glassvinduer, overvåkningskamera, direktealarm til Falck og panserlås, uten at det klarte å forhindre innbruddet.

RANET: Marcussen ur og smykker i Arendal. Tyvene to de dyreste klokkene.