Stjal kollekten

To menn forsvant med to kollektkister fra Oslo Domkirke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):De frekke tyvene stakk av med Domkirkens kollektkister etter gudstjenesten i dag. Politiet jakter nå på to menn i 25-30 års alderen som ble sett av vitner da kistene forsvant.

- Nei uff, så dumt. Jeg var selv på gudstjenesten i dag, og vet at noen forsøkte å stjele dem tidligere på dagen. Jeg var ikke klar over at de nå er blitt stjålet, forteller daglig leder i Domkirken, Mette Sjølli Grimstad til Dagbladet.no.

Tyveriet skjedde like før klokken 15, og politiet jakter på to menn, hvor en skal ha hatt grå anorakk og mørkt hår, mens den andre hadde blå jakke. Begge forsvant retning Karl Johans gate.

Kirketjener Sander Berg kan forteller at det også var et tyveri forrige uke. Da klarte kjeltringene å bryte opp en pengekiste ved kirkens inngangsparti. I dag la han merke til to personer som han tror rekognoserte før tyveriet av kollektkistene.

- Jeg la merke til at de sonderte terrenget. Så så de på oss og gliste rått, forteller han.

De to kistene veier opptil 10 kilo, og ble tømt senest i går klokka 12. Berg tror ikke de kan inneholde mer enn omlag 1000 kroner.

- Det har gått bra veldig lenge, men nå opplever vi at det har tatt seg opp med tyveriforsøk fra kirka. Disse kistene inneholder ikke mye penger, og blir tømt jevnlig nettopp for å gjøre dem mindre attraktive for tyver, forteller Grimstad.

FREKT: Tyvene stakk av med to kollektkister på nærmere 10 kilo, og forsvant i retning Karl Johans gate.