Stjal krigsutstyr for nettauksjon

Marinejeger ville selge våpen og utstyr til flere hundre tusen kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En offiser er i Ofoten tingrett i Forsvarets spesialstyrker tiltalt for grovt underslag etter at han forsøkte å legge store mengder militært utstyr ut til salg på nettstedet QXL.no.

Offiseren, som er tilknyttet Marinejegerkommandoen i Ramsund, stjal utstyret på tjeneste i Afghanistan og hjemme i Ramsund i perioden 2000-2003.

Forsvaret oppdaget selv at utstyret var lagt ut for salg, og gikk til anmeldelse av mannen.

- Vi ser svært alvorlig på en slik sak og synes det er riktig at politi og påtalemyndighet etterforsker det som har skjedd. Deretter at alle kort kommer på bordet i en rettssak, sier sjefen for Marinejegerkommandoen i Ramsund til Harstad Tidende.

Politiet gjorde beslag hos mannen og fant splintgranater, pepperspray og store mengder ammunisjon, i tillegg til teknisk utstyr som nattbriller, kompass, et laserstrålesikte og ørkenuniformer, alt i alt til en verdi av mange hundre tusen kroner.

Vanskelig

Saken er spesielt vanskelig for Forsvaret, i og med at offiseren er tilknyttet Norges elitestyrker.

- Vi ønsker ikke å bekrefte hva slags avdeling han tilhører. Men vi kan bekrefte at vi har overlatt en sak mot en av våre ansatte til rettsapparatet. Vi avventer nå utfallet av rettsbehandlingen, sier oberstløytnant Dag Aamodt til VG.

RAMSUND:  Her, ved marinejegerbasen ved Ramsund i Nord-Norge, skal offiseren ha stjålet utstyr. Foto: Ingun A. Mæhlum
RAMSUND: Her, ved marinejegerbasen ved Ramsund i Nord-Norge, skal offiseren ha stjålet utstyr. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

Offiseren er permittert, men ikke avskjediget fra Forsvaret.

Mannens forsvarer, advokat Egil Malm, ville ikke kommentere saken.