Stjal navnet til kamerat

Kjell Alrich «Skyggen» Schumann (38) utga seg for å være IT-konsulent, og tok navnet til en kamerat da han leide bolig utenfor Stavanger før dødsranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skyggen har operert med minst to andre identiteter enn sin egen før han ble pågrepet på åpen gate i Oslo, og siktet for Stavanger-ranet. Da han leide bolig i Stavanger før jul, oppga han navnet til en jevnaldrende kamerat.

Samtidig fortalte han til mannen som leide ut leiligheten at han jobbet som IT-konsulent.

Politiet mener Kjell Alrich Schumann var i Stavanger i over tre måneder før ranerne slo til mot tellesentralen til NOKAS.

Politiet mener Schumann brukte denne tida til å spane på politiet, samt kartlegge området rundt tellesentralen.

Sett av vitner

Vitner er i avhør blitt vist bilder av Schumann. Flere skal ha gjenkjent 38-åringen fra Hedmark.

«Skyggen» har fått sitt kallenavn for sin evne til å unnslippe politiet. Han skal også være en mester i forkledning.

Ifølge et vitne til pågripelsen i mai, hadde han mørkt hår og bart da politiet slo til mot ham.

38-åringen er DNA-koblet til ranet, og vitner mener å ha sett ham i Stavanger rundt tidspunktet for ranet.

Mannen som - trolig ufrivillig - har «lånt ut» navnet sitt til Schumann, er også 38 år gammel.

Han har tidligere vært bosatt i samme region som Schumann, men står nå registrert uten fast bopel. Den sist oppgitte adressen er en postboks på Oslos vestkant.

-  Jeg aner ikke hva dette er for noe. Denne historien er helt ukjent for meg, hevder 38-åringen da Dagbladet konfronterer ham med at «Skyggen» har brukt hans navn. Han ønsker ikke å svare på spørsmål om hvordan han kjenner Schumann.

Dagbladet kjenner også til den andre identiteten Schumann skal ha operert med. En rekke personer i Norge har dette navnet.

I en av bilene Schumann disponerte, en Volvo V 70, fant politiet ei instruksjonsbok for Ford Expedition, og et Stavanger Aftenblad datert ei uke før ranet. Politiet mener en slik Ford-modell ble brukt under ranet.

Den stjålne Volvoen ble funnet på adressen til den siktede Spy Shop-gründeren (47). Like før jul ble en nabo av 47-åringen frastjålet passet sitt. Passet skal seinere ha dukket opp hos Schumann.

Fant penger og våpen

Det er gjort en rekke beslag i forbindelse med pågripelsen av Schumann på åpen gate i Oslo. Det ble funnet opp til 100 000 kroner i kontanter, penger som politiet mener stammer fra ranet. Det ble funnet flere bilnøkler, og det skal ha blitt gjort funn av våpen på hans eiendom i Hedmark.

Politiinspektør Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere Dagbladets opplysninger.

STJAL IDENTITET: Kjell Alrich Schumann stjal identiteten til en kamerat da han leide seg leilighet i Stavanger i månedene før dødsranet. Schumann sa han var IT-konsulent.