Stjal nips for én million

«Pyntetyven» i Fredrikstad havnet i en vond sirkel av frosker, vikinger og katter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nips-beslaget er trolig det største i Norge noensinne. En granittbyste, figurer, glassboller, blomstervaser, bilmodeller, treskulpturer av frosker og vikinger, en katteskulptur, malerier, en byggeskikkpris fra et boligbyggerlag og flerfoldige lysestaker. Dette er noe av tyvegodset politiet fant hjemme hos en 36-åring, etter å ha tatt ham på fersken på raid i et glassmagasin i Fredrikstad i 2003.

- Noe spesielt

Ifølge NRK Østfold er mannen tiltalt for å ha stjålet over 1000 ulike pyntegjenstander fra butikker, privatpersoner, kirker, gallerier og institusjoner i Norge, Sverige og Danmark. Gjenstandene er av svært varierende verdi, men har en samlet verdi på rundt en million kroner.

Hvorfor mannen har hengt seg opp i nips, vites ikke. Men i avhør skal mannen ha forklart at tyveriene førte ham inn i en vond sirkel av stjeling. Ifølge politiet har nips-naskingen foregått over tid.

- Det er noe spesielt, vedgår leder for etterforskning ved Østfold politidistrikt, Geir Kristiansen, til Dagbladet.no.

Må i retten

Tirsdag skal pyntetyven i retten. Egentlig skulle saken kjøres som en tilståelsessak, men retten har kommet til at saken er så omfattende at 36-åringen må møte til hovedforhandling, førstkommende tirsdag.

Med pyntetyvens egen hjelp er flere av pyntetingene levert tilbake til sine rettmessige eiere. De gjenstandene som politiet ikke fant eierne til, ble auksjonert bort i fjor.