Stjal nye bankkort i posten

Postbud siktet for svindel - men bankene fortsetter å sende kort på billigste måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 23 år gammel mann som har jobbet som postbud i Drammen, er siktet for å ha stjålet og misbrukt minst 20 nye bank- og kredittkort på vei mot eiernes postkasser. Foreløpig er det avdekket at kort på avveie er tappet for over 600.000 kroner, men politiet regner at svindelsaken øker betydelig i omfang.

- Vi avdekket først svindel med drøyt 20 kort, men bare i formiddag har vi fått bekreftet åtte nye tilfeller etter at Drammens Tidende skrev om saken. Og det er i tillegg et stort antall henvendelser i dag om savnede kort, som vi ennå ikke har fått bekreftet, sier politiførstebetjent Nina Bjørlo ved Drammen politistasjon til Dagbladet.no.

Alle privatpersoner og bedrifter i Drammen med postnummer 3040, 3041, 3042 eller 3043 blir bedt om å ta kontakt med politiet på telefon 99 21 20 72 hvis de savner bank- eller kredittkort og separate brev med kode i perioden 1. januar til begynnelsen av mars i år.

-Innen klokka 16 i dag har vi fått 40 nye henvendelser fra bankkunder og har fått konstatert 10 nye kort som er borte. I tillegg er det mange av innringerne som ennå ikke har fått avklart med sin bank om kort er savnet.  Mange har også ringt fra Sunnmøre og Sørvestlandet, men har ingen noe å frykte i denne saken. Dette gjelder Drammen, understreker politiførstebetjent Bjørlo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer