Stjal og krasjet hotellbaronens Ferrari

Arthur Buchard var på ferie da huset ble tømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til mandag fant politiet en krasjet Ferrari på en parkeringsplass i Oslo. Bilen hadde vært etterlyst for råkjøring, men det var uklart hvor den kom fra.

Nå er mysteriet løst: Ferrarien stammet fra et kjemperaid mot hotelleier Arthur Buchards hus. Og bilen var ikke det eneste tyvene stjal. Buchardt fikk huset sitt endevendt mens han var på ferie, skriver VG.

I tillegg til Ferrarien, tok tyvene med seg en Mini Cooper, stereo og TV.

- De har skrudd av karmer og krøpet inn vinduet. De har for så vidt oppført seg pent, men har endevendt hele huset, sier Buchardt til avisa.

Etter en tids villmannskjøring i gatene søndag, mistet biltyven kontroll over kjøretøyet og krasjet inn i en BMW som stod i ro på en parkeringsplass. Ifølge BMW-føreren var det en lyshåret mann i 40-åra som satt bak rattet. I løpet av natta ble bilen funnet forlatt ved Frognerstranda.

Da politiet fant ut hvem som eide bilen, ringte de opp Arthur Buchardt, som straks avbrøt ferien.

Politiet jakter fremdeles på innbrudds- og biltyvene. I går var krimteknikerne ifølge avisa hjemme hos Buchardt og foretok tekniske undersøkelser. To vitner kan ha sett tyvene etter at de krasjet på en parkeringsplass på Frogner. Vitnene har forklart at biltyven kjørte ut i en sving og traff et tre.

ROBBET: Hotelleier og investor Arthur Buchardt fikk Ferrarien stjålet og huset endevendt da han var på ferie.