Stjal og spilte bort tre millioner

En bankansatt i Fokus Bank i Nord-Trøndelag har tilstått underslag av nesten tre millioner kroner. Pengene har mannen brukt på spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På 90-tallet vant mannen, som er i 40-åra, en større sum i Lotto. Etter gevinsten ble han spilleavhengig, skriver adressa.no.

Saken ble anmeldt tirsdag og mannen la kortene på bordet samme dag.

- Han har oppgitt spillegalskap som motiv og har fortalt i avhørene at det hele begynte da han vant en større premie i Lotto for noen år siden. Etter dette ble han hektet på spill uten at pengepremiene kom inn. Til slutt ble det hele en besettelse, og han begynte å underslå bankens penger for å finansiere spillingen, sier politiinspektør Sigbjørn Bjerkem i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Bjerkem forteller at den underslagssiktede mannen har forklart at underslagene har pågått siden midten av 90-tallet. På grunn av sin betrodde stilling i banken har han klart å holde underslaget skjult for bankens interne revisjon.

Det totale beløpet bankmannen skal ha underslått er 2.950.000 kroner. Banken og mannen skal være enige om beløpet.

- Det skyldes at mannen har ført regnskap over midlene, og at han har et sterkt ønske om å gjøre opp for seg, sier politiinspektør Bjerkem.

- Vi kommer til å innkalle ham til flere avhør, men varetektsfengsling er ikke aktuelt. Han har tilstått, han er samarbeidsvillig, han kan ikke forkludre bevismateriell og han tar siktelsen meget tungt. Dette er en personlig tragedie, slik vi vurderer det, sier Bjerkem.

(NTB)