Stjal opplysninger om 50 millioner på Facebook og solgte til Trump. Nå er sjefen suspendert

Analyseselskapet Cambridge Analytica er i hardt vær.

SUSPENDERT: Direktør for analyseselskapet Cambridge Analytica, Alexander Nix (i midten), er suspendert. Selskapet som bisto Donald Trump i valgkampen, skal ha stjålet personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere og brukt en rekke slu metoder for å påvirke valg rundt omkring i verden. Foto: REUTERS/Henry Nicholls/NTB Scanpix
SUSPENDERT: Direktør for analyseselskapet Cambridge Analytica, Alexander Nix (i midten), er suspendert. Selskapet som bisto Donald Trump i valgkampen, skal ha stjålet personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere og brukt en rekke slu metoder for å påvirke valg rundt omkring i verden. Foto: REUTERS/Henry Nicholls/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Styret i Cambridge Analytica har suspendert direktør Alexander Nix, som har innrømmet at selskapet spilte en stor rolle i å sikre Donald Trump valgseieren.

New York Times og The Observer avdekket i helga at Cambridge Analytics (CA), som bisto Donald Trump i valgkampen, hadde stjålet personopplysninger om 50 millioner Facebook-brukere.

Informasjonen skal ha blitt brukt til å forutsi og påvirke velgernes valg, og resultatene ble solgt til Trumps valgkampstab.

- Vi gjorde alle undersøkelsene

Tirsdag viste britiske Channel 4 hemmelige opptak, der Nix sier at selskapet spilte en stor rolle i å sikre Trumps knappe valgseier i 2016.

- Vi gjorde alle undersøkelsene, all dataen, alle analysene, all målrettingen, vi styrte den digitale kampanjen, TV-kampanjen og våre data preget hele strategien, sa han.

Nix har avvist alle anklager om at selskapet har gjort noe galt. CA granskes av britiske myndigheter for håndteringen av personopplysninger.

Samtidig som selskapet havner i stadig mer trøbbel for det de skal ha gjort i forbindelse med valgkampen i 2016, har også den britiske TV-kanalen Channel 4 News offentliggjort oppsiktsvekkende opptak gjort på skjult kamera.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer