SAMLET INN PENGER TIL OMIS: Ulsetåsen barnehage i Bergen hadde samlet inn 4500 kroner til fattige Omis i Nepal gjennom et bistandsprosjekti regi av Forut. Nå er pengene stjålet, og ungene fortviler. Foto: FORUT
SAMLET INN PENGER TIL OMIS: Ulsetåsen barnehage i Bergen hadde samlet inn 4500 kroner til fattige Omis i Nepal gjennom et bistandsprosjekti regi av Forut. Nå er pengene stjålet, og ungene fortviler. Foto: FORUTVis mer

Stjal pengene til lille Omis

Frekke tyver brøt seg inn i barnehage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barna i Ulsetåsen barnehage i Bergen ble møtt av en trist nyhet da de kom tilbake til barnehagen etter juleferie i går.

Frekke tyver har nemlig kommet seg inn gjennom et vindu, funnet nøkkelen til arkivskapet og stjålet en kakeboks med 4500 kroner. De innsamlede pengene skulle gå til vesle Omis i Nepal, som bor på et barnehjem.

Innsamlingsaksjon
Åtte år gamle Omis er en del av et landsomfattende barnehageprosjekt i regi av bistandsorganisasjonen Forut, og assisterende bestyrer i Ulsetåsen barnehage, Kirsten Boye Sætre, forteller at barna har vært veldig engasjerte i Omis og hans historie.

Han er foreldreløs, og har tidligere bodd ute på gata sammen med flere andre barn. Nå bor han på barnehjem.

- Ungene i barnehagen er fryktelig lei seg for at pengene er borte, sier Boye Sætre til Dagbladet.no.

Hun meldte selv fra om innbruddet som ble oppdaget på mandag, og politiet er nå satt på saken.

- Ingenting annet var stjålet. Vi håper selvsagt at vi kan få pengene tilbake, og ungene tror det skal ordne seg bare politiet fakker tyvene og setter dem i fengsel, sier Sætre.

Flere ønsker å hjelpe
Pengene var samlet inn i barnehagen blant annet gjennom salg av håndarbeid fra Omis hjemland Nepal. Dette ble solgt på en foreldrecafe i barnehagen før jul.

- Vi hadde lyst at Omis skulle kjøpe seg mat og klær. Nå har vi ingenting å sende ham, sier de fortvilte barna til Bergensavisen.

Barnehagepersonalet håper at tyven eller tyvene skal få dårlig samvittighet og levere tilbake pengene.

- Hvis ikke har vi i dag fått flere telefoner fra gode givere som vil hjelpe, så vi tror Omis uansett kommer til å få penger fra oss, sier Kirsten Boye Sætre.

Forut besøker ungene
Også Forut synes det er leit det som har skjedd i bergensbarnehagen. Seinere i januar vil kampanje-  og markedsansvarlig Ingvar Midthun besøke ungene i Ulsetåsen.

- Vi synes også dette er veldig leit, og vil gjerne snakke med barna om det som har skjedd. For oss handler dette også om å ta barna på alvor, vi ser at de har stort engasjement rundt dette. Samtidig tror vi alle tyver i Norge synes at dette er leit, og at de kommer å levere pengene tilbake, sier Midthun til Dagbladet.no.

Han forteller at aldri før har så mange barnehager, over 1500, deltatt i opplegget rundt Omis.

- Jeg kommer til å ta med meg nye bilder av Omis og fra barnehjemmet for å snakke litt med ungene i Bergen om innsamlingsaksjonen, sier Midthun.