Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Stjal penger fra drapsofferet

Politiet mener 23-åringen drepte sin fetter med 40 stikk og kvalte kjæresten hans. Etter drapene skal 23-åringen ha tatt ut 10 000 kroner fra jentas konto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedteorien er at penger var motivet for dobbeltdrapet på det kinesiske studentparet, og 23-åringen er nå tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Tiltaltes fetter Yuhang Wu (22) ble stukket med en skarpegget gjenstand, trolig en kniv, rundt 40 ganger i hodet og halsregionen. Kjæresten Ningyan Yu (23) ble kvalt med en snor.

Brukte jentas SIM-kort

Politiet mener 23-åringen utførte dobbeltdrapet torsdag 12. eller fredag 13. februar i fjor, og i ettertid lot som de var i live inntil paret ble funnet ei uke seinere. Tiltalte har hele tida nektet skyld, og har også i lang tid nektet å forklare seg for politiet.

Etter drapene ble det tatt ut rundt 10 000 kroner fra den drepte jentas konto, får Dagbladet opplyst. Etterforskerne stusset over at 23-åringen hadde mer penger etter drapet, og tror det var han som tappet kontoen hennes. Beløpet ble tatt ut i minibank på Holbergs plass i Oslo sentrum.

Et sentralt bevis for politiet er den drepte jentas SIM-kort: Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at SIM-kortet har vært brukt i 23-åringens mobil etter at jenta ble drept.

23-åringen fikk også en sms-melding fra jentas nummer, også det etter at paret ble drept. I meldingen sto det at paret skulle reise bort, men politiet tror 23-åringen skrev og sendte meldingen selv.

Politiet har sikret seg et par sko de mener 23-åringen brukte da drapene ble utført. Avtrykket fra skoene matcher avtrykk fra åstedet.

-  Han benekter enhver befatning med drapene. Utover det har jeg ingen kommentar til saken nå, sier 23-åringens forsvarer, Marius Dietrichson.

Ukjent DNA-profil

Det er imidlertid også flere spor politiet ikke har kommet til bunns i:

Teknikerne fant en ukjent DNA-profil på snora som ble brukt til å kvele den 23 år gamle jenta. Derfor kan ikke politiet utelukke at flere personer sto bak udåden. Det var et ukjent fotavtrykk på gulvet i hybelen, som etterforskerne ikke har klart å knytte til en navngitt person. Dette kan også støtte teorien om flere gjerningsmenn. Den skarpe gjenstanden som ble brukt til å drepe Yuhang Wu med, ble aldri funnet.

Rettssaken mot 23-åringen vil trolig starte innen seks uker.

VAR GODE VENNER: En 23 år gammel kineser er tiltalt for drapet på hans fetter Yuhang Wu (22, til høyre) og Wus kjæreste Ningyan Yu (23). Wu ble drept med 40 stikk fra en skarpegget gjenstand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media