Stjal personnummeret til Jens og Jonas

Hackergruppa Anonymous har publisert personnummeret til statsministeren, statsråder og toppolitikere på nettet. De ligger bare et Google-søk unna.

STJAL: Hackergruppa Anonymous har publisert personnummeret til Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre på nettet. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
STJAL: Hackergruppa Anonymous har publisert personnummeret til Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre på nettet. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi ønsker å skape oppmerksomhet rundt bruken av fødselsnummer som en såkalt «sikker» identifiseringsmetode, og skape en debatt rundt temaet, skriver den fryktede hackergruppa i en uttalelse som Dagbladet har lest.

Tidligere har hackergruppa skapt sjokkbølger gjennom sine voldsomme og omfattende dataangrep mot Visa, PayPal, Mastercard, syriske myndigheter - og Høyre og Arbeiderpartiet.

Toppolitikere Anonymous vil at «det norske folk skal få opp øynene og kreve av politikerne at vi skal gå over til et system omtrent likt det som brukes i Tyskland. Der tildeles innbyggerne numre som kun kan brukes til ett formål, og ikke som gyldig identifikasjon ved kjøp av varer eller tjenester.»

Nå har hackergruppa - ved hjelp av enkle metoder - skaffet og publisert fødsels- og personnummer til både Jens Stoltenberg, Knut Storberget, Jonas Gahr Støre og Anne Grethe Strøm-Erichsen.

Fra Høyre inneholder navnelista Erna Solberg, Trond Helleland, Per-Kristian Foss, Michael Tetzschner, Nikolai Astrup og Bent Høie. Representanter fra alle de store partiene er nevnt og hengt ut. Som et forsvar, nederst i uttalelsen, skriver Anonymous følgende om hvorfor de velger å offentliggjøre fødsels- og personnr til flere titalls toppolitikere og regjeringsmedlemmer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer