Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjal post - svindlet for 100 000 kroner

57 personer berørt av id-tyveri på Hamar.

 LETT Å SKAFFE:  Beslaglagt materiale til å lage falske bankkort fra enkle personopplysninger som navn og personnummer - hos Vinngsgrupppebn ved Sentrum politistrasjon i Oslo. Illustrasjonsfoto: SVEINUNG Y. USTAD/DAGBLADET.
LETT Å SKAFFE: Beslaglagt materiale til å lage falske bankkort fra enkle personopplysninger som navn og personnummer - hos Vinngsgrupppebn ved Sentrum politistrasjon i Oslo. Illustrasjonsfoto: SVEINUNG Y. USTAD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Hamar-mann er tiltalt for å ha stjålet posten til 57 personer og misbrukt personopplysninger han skaffet seg til å lure til seg penger.

Mannen ble pågrepet i november i fjor og har siden sittet i varetekt mens etterforskningen har foregått, skriver Hamar Arbeiderblad.

Mannen er siktet for å ha tatt ut mer enn 100 000 kroner og forsøkt seg på ytterligere flere hundre tusen kroner ved å misbruke folks personopplysninger. Tyveriene og svindelforsøkene skjedde mellom 2013 og 2015.

- Dette er en omfattende sak. Vi mener å kunne bevise at han har stjålet store mengder post. Dette ble funnet igjen hjemme hos ham, sier politiadvokat Andre Van Der Eynden.

Mannen er også siktet for to ran, for å ha båret kniv på offentlig sted og for noen mindre narkotikaforbrytelser.

Tiltalte nekter straffskyld på de fleste punktene i tiltalen og politiet kommer derfor til å føre hele 30 vitner i saken når den starter i Hedmarken tingrett etter påske.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart