Stjal rutebuss - havnet i grøfta

To unge menn stjal rutebussen i Horten. De ble først pågrepet etter at de hadde kjørt bussen av veien på Romerike natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To unge Horten-menn på henholdsvis 17 og 21 år stjal i natt en stor, grønn Volvo rutebuss i Horten. Etter å ha kjørt bussen til Romerike endte villmannsferden i ei grøft langs riksveg 120 ved Hektnersletta på Fjerdingby, ikke så langt unna Lillestrøm.

- Vi ble varslet om utforkjøringen fire minutter over midnatt, sier operasjonsleder Ola Lystad ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- De to mennene stakk fra stedet til fots, men ble innhentet av en hundepatrulje etter kort tid. Et helikopter ble også satt inn i søket, sier Lystad.

Ifølge Aftenpostens nettutgave er minst én av de to mennene en kjenning av politiet. Det er foreløpig ikke kjent hva som var motivet for å stjele bussen.

- Det vet vi ikke, men de to skal avhøres nå, sier operasjonsleder Lystad.

Politiet har også sikret seg blodprøver av mennene tanke på eventuell promille.

Det er også et mysterium hvorfor mennene til slutt havnet på Romerike.

- Vi har opplysninger som tyder på at de har vært innom Oslo med bussen, men det vet vi først etter å ha etterforsket hendelsen. Det er mulig at de har kjørt seg vill, og rotet seg hit til distriktet, sier Lystad til Dagbladet.no.

Mennene er foreløpig siktet for motorvogntjuveri.