Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
KOSEBAMSE: Rett før Marilyn, mammaen til Mara Soriano flyttet inn på omsorgshjem, gav hun datteren en teddybjørn, som inneholdt et lydopptak av moras stemme. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Stjal siste minne om mora

Historien om «Mamabear» har rørt hele Canada.

De fleste av oss trekker litt på smilebåndet når vi tenker tilbake på favorittkosedyret vi hadde da vi var små. Men bamsen til Mara Soriano (28) fra Vancouver i Canada, er helt spesiell.

Rett før mora hennes, Marilyn, flyttet inn på omsorgssenter, fikk Mara en bamse av henne. Den inneholdt et lydopptak av moras stemme.

- Mamma sier at hun elsker meg, at hun er stolt av meg og at hun alltid vil være sammen med meg, sier Mara til CBC.

Siste minne

Og da Marilyn døde av kreft i 2019, ble bamsen den kjæreste eiendelen Mara har.

ETTERLYST: Mara har hengt opp plakater over store deler av Vancouver i håp om å få tilbake «Mamabear». Foto: Privat
ETTERLYST: Mara har hengt opp plakater over store deler av Vancouver i håp om å få tilbake «Mamabear». Foto: Privat Vis mer

- Stemmen hennes endret seg på grunn av kreften. Dette er mitt siste minne av den vanlige stemmen hennes, sier hun.

Mara skulle flytte til en ny leilighet fredag i forrige uke, og med på lasset var selvfølgelig kosebamsen «Mamabear». Mens hun sto ute på gata ble hun oppringt av en venn som hadde vært involvert i en mindre trafikkulykke.

Hun satte fra seg ryggsekken som inneholdt sjekkhefte, ID-kort, kjærestens pass, en iPad, Nintendo Switch og «Mamabear» og dro for å hjelpe vennen.

I mellomtida ble sekken stjålet av en ukjent mann.

- Jeg fikk se video fra overvåkingskameraet, og der er det en mann som ser seg om og passer på at han ikke blir observert. Så tar han sekken og forsvinner.

Knust

JUBLER: Mara Soriano jubler etter å ha fått tilbake bamsen sin. Foto: Privat
JUBLER: Mara Soriano jubler etter å ha fått tilbake bamsen sin. Foto: Privat Vis mer

Mara politianmeldte tyveriet og la også ut en etterlysning på sosiale medier.

- Jeg ble helt knust av at bamsen ble stjålet.

Etterlysningen skjøt fart i sosiale medier, og flere kjendiser, blant dem Zack Braff, Paul Jeffrey Byrne, Daniel Levy og Ryan Reynolds kastet seg på. Reynolds utlovet dusør på 5000 kanadiske dollar til den som kunne bringe «Mamabear» hjem.

Tirsdag kveld fikk Mara en e-post fra noen som sa de hadde fått tak i bamsen og skulle gi den tilbake til henne. De hadde kjent igjen tyven fra videobildene, oppsøkt ham og fått tak i bjørnen.

- To gode samaritaner leverte den til meg. Bortsett fra at brillene er borte, er det ikke en skrape på den. Stemmen fungerer også.

- «Mamabear» er hjemme.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!