Stjal skinnjakker i sprengkulda

Lokalaviser over hele Sør-Norge melder om lavere kriminalitet i kulda. For mange forbrytere blir det rett og slett for kaldt - bortsett fra noen ukjente tyver i Steinkjer som stjal seg skinnjakker for 15 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulda har lammet Sør-Norge, og det er tydeligvis ikke temperatur for å vandre ute nattestid med dirk og brekkjern.

Men i barskingfylket Nord-Trøndelag er det tydeligvis noen tyver som ser på kulden mer som en mulighet enn som et hinder. Eller kanskje de bare frøs. Tidlig i morges brøt i hvert fall noen ukjente tyver seg inn i Bil og MC Deler i Sørlia og rasket med seg skinnjakker for 15 000.

Vaktsjef Arne Hofstad ved Steinkjer politistasjon oppgir at de fortsatt står uten spor etter tyvene. Han vil ikke spekulere i hvorfor de stakk av med akkurat skinnjakker.

- Men det er nå i hvert fall ganske kaldt, sier han til Dagbladet.no, og oppgir at temperaturen i byen i dag var på minus 16.

I hovedstaden meldes det om effektive kuldegrader helt ned mot minus tredve grader på grunn av den sure vinden. Og det gir lav kriminalitet. Potensielle forbrytere holder seg inne, og sprengkulda legger en demper på gemyttene.

- Det skjer noe, men ikke det store. Det var lite i går, og lite i natt. Dette kan skyldes flere ting, men kulde og dårlig vær hjelper oss, sier operasjonsleder Thor Thomsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.