- Stjal våre 200 polske damer

GREÅKER/OSLO (Dagbladet): Ewa og Jack Andersen fra Østfold driver ekteskapsformidling i stor stil. Nå har de anmeldt en konkurrent for grovt bedrageri. - De har stjålet 200 polske damer fra oss, sier ekteparet fortørnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret har drevet kontaktbyrået Acwa Norge-Polen i sju år.

-Vi har ektet bort minst 200 norsk-polske par på den tiden, sier Jack Andersen til Dagbladet. Han mener det er så mange useriøse byråer i Norge at han nå har startet en iherdig jakt på alle han mener ikke har rent mel i posen.

Melder konkurrentene

Vi sender nå inn informasjon om alle kontaktbyråer i Norge til Datatilsynet med adresse og telefonnumre, så kan de søke om godkjenning de også, slik vi har gjort. Nå er vi så forbannet at vi også gir den samme informasjonen til Brønnøysundregistrene og lokale ligningsvesen, sier Andersen.

I første omgang er det kontakbyrået Direkte Kontakt fra Haugesund som har fått merket ekteparet Andersens vrede.

- De har direkte kopiert våre kataloger med våre damer, trykket sin egen katalog og selger den for en tredjedel av prisen vår, tordner Jack Andersen.

Beklager

Da Dagbladet tok kontakt med Direkte Kontakt i Haugesund valgte de å krype til korset.

- Ja, det stemmer at vi har kopiert katalogen deres og solgt damene som våre. Vi har innsett at vi har gjort en grov feil, og har innstilt alt salg av bladet. Det er sterkt beklagelig og alt bygde på en misforståelse. Acwa hadde jo ikke skrevet at det var copyright på deres blad, sier økonomisjef Reidar Nåden i Direkte Kontakt til Dagbladet.

Direkte Kontakt hadde bestilt to kataloger med navn, bilder og adresse til 200 polske damer som kunder av Acwa. Deretter kopierte de katalogene, annonserte i Dagbladet at de hadde et nytt blad for salg og tok 150 kroner per eksemplar. Awca Norge-Polen krever 450 kroner for sine blader.

Tur til Polen

Påtaleansvarlig Thor Arne Reitan i Haugesund politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at han har mottatt anmeldelsen, og at han nå har saken til vurdering. Jack Andersen i Acwa Norge-Polen sier at han kjemper for at kontaktformidlings-bransjen skal være seriøs og få et godt rykte.

- Vi er opptatt av å gjøre dette på en ryddig måte. Vi kjører annonser i polske aviser der vi etterlyser damer som vil treffe norske menn. Seks ganger i året er vi på møter i Polen med seks, sju norske menn. Hver mann treffer 25-30 damer i et møtelokale vi leier på et hotell. Der er det intervjuer og samtaler. Det er mannfolka som får velge hvilke damer de vil snakke med, sier Jack Andersen.

karianne.solbrekke@dagbladet.no