Stjålet Elvis-pistol funnet i do

Oppdaget da vaktmesteren skulle rengjøre do.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pistolen som ble stjålet fra en monter på Elvis-museet i Graceland før helga, er funnet i do.

En skarpøyd vaktmester oppdaget den svarte Smith & Wesson-pistolen da han skulle rengjøre et portabelt toalett som var satt opp bak Elvis After Dark-museet i forbindelse med markeringen av 30-årsdagen for «kongens» død.

Travis Brookins trodde at det var et leketøy og oppdaget først at pistolen var ekte etter å ha tatt den med hjem og rengjort den, skriver avisa Memphis Commercial Appeal.

Først da innbruddet ble kjent mandag, innså Brookins hvilken skatt han satt med og kontaktet straks politiet.

– Han ringte oss, sa at han trodde at han hadde pistolen og tok den deretter med til oss, forteller en talsmann for politiet i Memphis.

Hvem som sto bak det frekke tyveriet fra Elvis-museet er ikke kjent, men opptak fra overvåkingskamera viser hvordan en mann iført tåpelige solbriller røsket den med seg.

Politiet tror at den nervøse tyven enten ved et uhell mistet byttet i do, eller at han plutselig innså hvilke reaksjoner tyveriet kom til å vekke blant de mange Elvis-tilhengerne rundt ham.

Rundt 75.000 mennesker valfartet før helga til Graceland for å markere 30-årsdagens for «kongens» død, og ville neppe ha tatt lett på en slik skjendig forbrytelse.

Elvis, som også er gravlagt ved Graceland, var en ivrig våpeneier og hadde skytebane i bakhagen.

PISTOL KOMMET TIL RETTE:  Vaktmester fant den stjålne pistolen i do. Foto fra 1973. Foto: Scanpix
PISTOL KOMMET TIL RETTE: Vaktmester fant den stjålne pistolen i do. Foto fra 1973. Foto: Scanpix Vis mer

Det ryktes at han ved ett tilfelle brukte pistol som fjernkontroll da han så en rival han ikke likte på TV. Om det var Frank Sinatra, Mel Torme eller Robert Goulet greier ikke Elvis-historikerne å bli enige om.

(NTB)