Stjålet maleri tilbake til kirken

Funnet igjen på onsdag.

FUNNET I EN VAREBIL: 
Politiinspektør Magnar Pedersen (v.) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug med maleriet «La de små barn komme til meg» som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars. Vestfold politidistrikt pågrep onsdag formiddag en mann i 50-årene fra Larvik og siktet ham for medvirkning til grovt tyveri. Noen timer senere ble maleriet funnet i en varebil som var parkert i en by på Østlandet.
Foto: POLITIET/SCANPIX
FUNNET I EN VAREBIL: Politiinspektør Magnar Pedersen (v.) og politistasjonssjef Gunnar Orskaug med maleriet «La de små barn komme til meg» som ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag 8. mars. Vestfold politidistrikt pågrep onsdag formiddag en mann i 50-årene fra Larvik og siktet ham for medvirkning til grovt tyveri. Noen timer senere ble maleriet funnet i en varebil som var parkert i en by på Østlandet. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Én pågrepet for medvirkning til maleri-tyveriet

Maleriet «La de små barn komme til meg» skal i morgen leveres tilbake til sine eiere.

Maleriet til 20 millioner kroner som ble stjålet fra Larvik kirke for en uke siden og gjenfunnet i en parkert bil tre dager senere, vil mandag bli tilbakelevert fra politiet til kirken.

Det drøyer likevel enda litt før maleriet er tilbake på veggen i Guds hus.

Først skal verket av Lucas Cranach den eldre til undersøkelser for å sjekke om maleriet er påført eventuelle skader, opplyser kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad i Vestfold politidistrikt. 

20-millionersmaleriet var ikke verdiforsikret

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer