Stjålet politibil kom til rette

Politiet i Hedmark ble frastjålet sin splitter nye sivile utrykningsbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fant den sivile utrykningsbilen med nøkkelen i, like ved en innsjø sør for Kongsvinger i kveld. Det var tips fra publikum som førte til at bilen kom til rette.

- Den var like hel, med sirene og politisamband intakt. Det var bare noen lommelykter som manglet, sier operasjonsleder Tor Kalland i Hedmark politidistrikt til NTB.

Stjålet fra forhandler

Den splitter nye sølvgrå Subaru Imprezaen hadde så vidt fått hjula på asfalten før den kom på avveie. Natt til torsdag kom frekke tjuver seg inn i en bilforretning i Kongvinger, og rappet den spesialtilpassede 2005-modellen som var levert dit for klargjøring.

- Det er et sivilt utrykningskjøretøy, som er utrustet for politibruk, sa operasjonsleder Tor Kalland til Dagbladet.no da saken ble kjent tidligere i dag.

Den sivile politibilen var utstyrt med blant annet politiradio, som kan brukes til å avlytte politiets kommunikasjon. I tillegg hadde den fastmonterte lommelykter av typen Maglights, som politiet bruker.

Nøklene borte

Utrykningsbilen var tiltenkt lensmannskontoret i Sør-Odal.

Stjålet politibil kom til rette

- Bilen ble stjålet samme dag som den ble levert til forhandleren, sa Kalland.

Ifølge politiet var det ingen tegn til innbrudd hos bilforhandleren, og nøklene til bilen var også borte.

- Det kan tyde på at rutinene har vært for dårlige, sa Kalland.

Politiet etterlyste utrykningsbilen gjennom sine egne kanaler. Saken ble kjent da nettaviser skrev om den stjålne bilen i ettermiddag, og det var årvåkne vitner som i kveld sørget for at politiet i Sør-Odal endelig fikk sin siste ervervelse.

Politiet har så langt ingen formening om hvem som stjal bilen.