Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stjålne angrepshunder funnet av politiet og avlivet

Hundeeieren innrømmer å ha stjålet hundene i et forsøk på å unngå at de ble avlivet.

 AVLIVET:  Mastiffen Marko er blant hundene som ble avlivet etter en politiaksjon i Mandal. Eieren innrømmer å stjålet hunden fra kennelen i et forsøk på å unngå at den ble avlivet. Foto: Per Flåthe
AVLIVET: Mastiffen Marko er blant hundene som ble avlivet etter en politiaksjon i Mandal. Eieren innrømmer å stjålet hunden fra kennelen i et forsøk på å unngå at den ble avlivet. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juli i sommer gikk de to hundene til angrep på en familie på en lekeplass i Mandal. Blant andre ble en to år gammel gutt skambitt i angrepet. Kort tid etter ble eieren av de to hundene pågrepet.

Hundene ble begjært avlivet av politiet og eieren, en mann på 23, står tiltalt for uforsvarlig hundehold. Saken skal opp i Kristiansand tingrett i november.

23-åringen har imidlertid påklaget vedtaket om avlivning, og inntil videre har det to hundene blitt holdt på kennel. Men torsdag i forrige uke ble de to hundene stjålet. Det skjedde dagen før avlivningen skulle finne sted, ettersom eieren ikke hadde betalt regningene for hundenes opphold.

Fant hundene etter tips Eieren har inntil nylig nektet å ha noe å gjøre med hundenes mystiske forsvinning. På fredag fikk imidlertid Mandal-politiet tips om at de to angrepshundene kunne befinne seg på en andresse i Lyngdal, skriver Fædrelandsvennen.

Hjemme hos kvinnen i 30-åra fant politiet de to hundene, som seinere ble avlivet.

Basert på de nye opplysningene sporet politiet opp ytterligere to personer som skal ha hjulpet eieren med å stjele hundene, en kvinne på 19 og en mann på 18.

- 18-åringen skal ha utført tyveriet sammen med eieren, mens kvinnen satt vakt i en bil, sier politioverbetjent Jan Wigemyr til Dagbladet.

Eieren innrømmer nå ha vært med på tyveriet. De tre er siktet for grovt tyveri. Kvinnen i midten av 30-åra, som oppbevarte hundene, er siktet for medvirkning til grovt tyveri.

Eieren har i en kort forklaring til politiet sagt at han stjal hundene for å unngå at de ble avlivet. Nå står han altså igjen, uten hundene, men med en ekstra siktelse.

- Han er lei seg for at de avlivet, sier Wigemyr.

Angrepet familie fortsatt preget Familien som ble angrepet holder til i Makedonia og var på besøk hos familie i sommer. Onkel Beran Kovaci forteller at familien er lettet over at hundene nå er avlivet.

- De er veldig glade for at dette nesten er over. Nå venter de for å se hva som skjer i tingretten, sier Kovaci til Dagbladet.

Han forteller at opplevelsen fortsatt preger familien.

- Moren har ennå problemer med å strekke ut armen skikkelig. Guttungen har mareritt om angrepet om nettene, sier Kovaci.

Advokat Tore Øydne, som forsvarer hundeeieren, hadde ikke fått snakket med sin klient om helgens hendelser da Dagbladet snakket med ham.

- Men han har tidligere opplyst til meg at han selv mener å ha hatt et forsvarlig hundehold, sier Øydne.

Saken har vakt reaksjoner, og flere har ment at regelverket for hundehold ikke holder mål.

 - TRIST:  Eieren av to hundenen er lei seg for at de nå er avlivet. Bildet er tatt i sommer, etter angrepet. Foto: Per Flåthe
- TRIST: Eieren av to hundenen er lei seg for at de nå er avlivet. Bildet er tatt i sommer, etter angrepet. Foto: Per Flåthe Vis mer