Stjeler fra lovens voktere

Fredag ble advokat Ina Strømstad frastjålet lommeboka midt under rettsmøtet i Oslo byrett. Fra før har Oslo tinghus vært plaget av tyver som av en eller annen grunn stjeler vasker!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år ble en vask stjålet fra ett av publikumstoalettene i Oslo tinghus. Tyvene demonterte like godt vasken og tok den med seg ut av tinghuset.

- I forrige uke kom sannsynligvis de samme tyvene tilbake. Da ble de tatt på fersk gjerning mens de var i ferd med å skru ned en ny vask, forteller administrasjonssjef Stein Nilsen i Oslo byrett.

- Utrolig frekt

Ina Strømstad er kjent som medforsvarer for Veronica Orderud i trippeldrapssaken. Fredag representerte hun en annen klient i rettssal 627 i Oslo tinghus. Midt i rettsforhandlingene ble lommeboka stjålet.

- Lommeboka lå i vesken min. Tyveriet må ha skjedd mens klienten min forklarte seg. Heldigvis hadde jeg lite kontanter på meg, men det er ergelig å bli frastjålet blant annet betalingskort midt i julestria. Dette er et utrolig frekt tyveri, mener Strømstad.

Sterke mistanker

Advokaten har sterke mistanker om hvem som står bak det frekke tyveriet. Hun håper å få tilbake lommeboka når saken fortsetter i morgen. To personer står tiltalt, blant annet for en voldsepisode som skjedde lille julaften i fjor.

Etter det Dagbladet får opplyst, ble også en kvinnelig politiadjutant frastjålet lommeboka i rettssalen tidligere i år. Administrasjonssjef Stein Nilsen i Oslo byrett har imidlertid ikke hørt om liknende tilfeller som fredagens tyveri.

- Det har skjedd at de ansatte har blitt frastjålet lommebøker, men jeg har ikke hørt om at tyver har slått til under rettsforhandlinger. Likevel finner jeg det ikke merkelig. Det hender jo for eksempel at advokatene går ut av rettslokalet før tilskuerne forlater salen, sier Nilsen.